Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Bao Nguyen Nederlands Kampioen

Bao Nguyen Nederlands Kampioen

Op zondag 16 april werden door OTC Nederland de Nederlandse Kampioenschappen voor ouderen georganiseerd. OTC Nederland staat voor Old Timers Club Nederland.

Bao Nguyen NK 2023
Bao Nguyen NK 2023

OTC Nederland is een organisatie met ca. 500 leden.

Wil je er meer over weten: kijk op www.otc.nederland.nl

Terug naar onze deelname.

Met 8 spelers/speelsters waren wij in Schiedam goed vertegenwoordigd. Correctie met 9 spelers/speelsters. Leida Lok zou alleen als supporter mee gaan naar Schiedam. Als verrassing had Ton Sandbrink haar ingeschreven voor het enkelspel in de categorie 80 plus. Henny Pouw gooide nog bijna roet in het eten. Henny: “ja Leida had een paar keer tegen mij gezegd dat ze wel meeging, maar alleen als supporter. Vorige week woensdag kreeg ik via de mail de indeling van het toernooi toegezonden. Ik opende de mail en in de eerste de beste groep die ik bekeek stond Leida. Ra, ra hoe kan dat. Ik stuurde Leida een mailtje of ze toch meedeed. Leida wist van niks haha”

Groepsfoto deelnemers TTV EDE
Groepsfoto deelnemers TTV EDE

Op 60 tafels werd door de ruim 200 deelnemers gestart met het dubbeltoernooi Direct na de middag volgden de wedstrijden in het enkelspel.

Tegen wie je speelt is afhankelijk van je leeftijd en van je speelsterkte.

Onze vereniging viel 4 keer in de prijzen.

De beste prestatie werd geleverd door Bao Nguyen. Hij werd kampioen in de hoogste klasse van de leeftijdscategorie 50 t/m 59 jaar, Commentaar van Bao: “kan ik toch nog zeggen dat ik een Nederlands kampioen geworden ben”.

Jan Mostert sleepte in de sterkte groep de 70 t/m 79 jaren 2 prijzen in de wacht. Samen met Henny Pouw werd hij 2e in het dubbel. In de finale van het enkel werd hij ook 2e en verloor nipt van ons oud lid Andre Snoek (tegenwoordig spelend voor Shot Wageningen).

Jan Mostert en Henny Pouw 2e plaats NK met de Dubbel
Jan Mostert en Henny Pouw 2e plaats NK met de Dubbel

In de leeftijdsgroep van 40 t/m 49 jaar eindige Parichart Deesongkram en Gradus Groothengel 2 plaatsen voor en veroverde daarmee ook een 2e plaats.

Jan Mostert 2e plaats, 1 plaats Andre Snoek (ex-TTV Ede)
Jan Mostert 2e plaats, 1 plaats Andre Snoek (ex-TTV Ede)

Leida Lok had het deze dag uitstekend naar haar zin. Zij dubbelde samen met Henri Wolters (samen 165 jaar) en wist enkele partijen te winnen. In het enkelspel won ze 1 wedstrijd, hetgeen Leida de uitspraak ontlokte: “ben ik toch de beste tafeltennisster van boven de 80 in Nederland”.

Trotse winnaars NK 2023, Bao, Parichart en Jan Mostert.
Trotse winnaars NK 2023, Bao, Parichart en Jan Mostert.

Ton Sandbrink; Wim van Ooijen en Gerard Pouw stranden in hun poules; de eerste ronde na de poules of in de halve finale.

Al met al een zeer geslaagde dag.

Henny Pouw