Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

BTC: Opmars Bengelmedia

Bedrijfstafeltennis: Opmars Bengelmedia

In de tiende ronde van de competitie Bedrijfstafeltennis, georganiseerd door Tafeltennisvereniging Ede in samenwerking met EdeStad, stonden deze week acht wedstrijden gepland.

Bengelmedia trad tweemaal aan en scoorde daarbij maar liefst 16 punten, waardoor één van de topposities in zicht komt voor de mediamensen. Op dinsdagavond speelde Bengelmedia de inhaalwedstrijd tegen Spelt Financiële Adviseurs en dat leverde volop spanning op met mooie wedstrijden. Uiteindelijk een nipte 6-4 zege voor Bengelmedia maar volgens betrokkenen had dit net zo goed andersom kunnen zijn. Op donderdagavond speelde Bengelmedia tegen Grandcafé Mr. Bojangels en scoorde in deze partij de maximale 10 punten. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg kunnen de mediamensen dicht bij de koppositie komen. Spelt Financiële Adviseurs trad aan tegen runner-up I Funds en was tot op het bot gemotiveerd wat bleek uit de 8-2 winst voor het drietal Eric Vermeulen, Bao Nguyen en Wim Spelt. I Funds raakt door deze nederlaag weer wat achterop. Koploper Haeck WorX blijft het goed doen en won met 7-3 van Midgetgolf de Dikkenberg. Hierbij een hoofdrol voor team 1 speler van ttv Ede, Yorick Schurink, met 3 winstpartijen.

Voor Yorick was dit de week van zijn leven op sportief gebied, in het weekeinde deed hij mee in de halve finales van de B-meerkampen van de NTTB en won daarin. Dat houdt in dat hij op 10 december deel mag nemen aan de finale van de B-meerkampen in Hilversum. Voor niet insiders, de B-meerkampen zijn spelers op het op één na hoogste niveau van Nederland.

Maar nu verder met de bedrijvencompetitie, Suksabai, op de tweede plaats staand nam weer  voor de zoveelste maal dit seizoen de koppositie over door met 9-1 te winnen van Massagepraktijk de Cirkel Ede. Thijs Bosman en Ton Sanbrink wonnen beiden 3x voor Suksabai. Of de koppositie vast gehouden kan worden zal op 7 december blijken, dan gaan de 2 kemphanen Suksabai en Haeck WorX elkaar bestrijden.

Tapasia dacht ook mee te kunnen blijven draaien in de top maar kreeg het deksel op de neus door 6-4 verlies tegen B & M Transport en Service, waarbij Robert de Boer de eer van Tapasia hoog hield door 3x te winnen.

Fantaziehuis Bennekom dacht ook een paar posities op de ranglijst te klimmen maar daar staken de adviseurs van D&O Administratie en Belastingadvies een stokje voor. Furkan Sener was de gevierde man bij de 6-4 winst voor D&O.

Fysiotherapeutisch Centrum van Bergen trad aan tegen Steris, beiden debuterend in de bedrijvencompetitie. Dat leverde een aantal mooie partijen op met een uiteindelijk duidelijke uitslag van 9-1 in het voordeel van Steris. Ramon Kolvers en Tyrone Veldhuisen scoorden en maximale 3 punten. Met nog 3 ronden voor de boeg is er voor de top zes nog van alles mogelijk met veel onderlinge duels in het verschiet, wat tot het einde toe spanning beloofd.

Stand na 10 ronden:

Suksabai                                                                             68 punten
Haeck WorX                                                                      67 punten
Tapasia                                                                               62 punten
IFunds                                                                                 60 punten
Bengelmedia                                                                    58 punten(uit 8)
Spelt Financiële Adviseurs                                          57 punten
Grandcafé Mr. Bojangels                                             54 punten
B & M Transport en Service                                        53 punten
Fantaziehuis Bennekom                                              46 punten
Midgetgolf de Dikkenberg                                          44 punten
D & O Administratie en Belastingadvies                39 punten(uit 8)
Steris                                                                                   31 punten
Massagepraktijk de Cirkel Ede                                   30 punten
Fysiotherapeutisch Centrum van Bergen              20 punten

Volgende speelavond(11): 30 november 2023
Locatie Langekampweg 8
Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis