Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Club Kampioenschappen Jeugd 2023

 Club Kampioenschappen Jeugd 2023

Zaterdag 10 juni 2023 organiseerde TTV Ede het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd. Wederom was het een zeer warme dag met temperaturen van 31 graden.  Dat brengt ons er toe om te kijken of wij niet weer in januari/februari kunnen gaan spelen en dan als voorbereiding op de competitie.

Ondanks de temperatuur was het heel goed te doen. Gratis drinken voor de spelers en flink wat ventilatoren in de zaal zorgde er voor dat er zonder veel problemen gespeeld kon worden. Moreno, bedankt voor de verkoeling. Ook de bar was weer uitermate goed verzorgd door Diana en Martin waarvoor dank.

Door de hitte gingen wij al om 9 uur van start met 31 spelers. Helaas was er een speler die niet op kwam dagen zonder af te melden. Heel ergerlijk.

De C klasse speelde daarom maar in  een poule van 5 spelers. Zells onze allerjongsten, Jozias en Jonathan deden mee. Deze groep speelde leuke wedstrijden en lieten zien met heel veel passie en inzet en ook vooral veel plezier te spelen. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek Harmen Imminkhuizen 3e geworden te zijn, behaalde Jet v.d. Brink een prachtige 2e plaats en zonder ook maar 1 game te verliezen ging Kevin met de 1e prijs  aan de haal en daarmee de titel clubkampioen in de C-klasse.

foto C-klasse van links naar rechts Harmen, Jet en Kevin.

De B klasse bestond uit maar liefst 19 spelers. Alle spelers uit de C-selectie die  kans maken na de zomervakantie te promoveren naar de B-selectie en/of minimaal competitie spelen waren in deze groep ingedeeld net zoals de oudere jongens uit het 2e tem. In 4 poules werd gestreden om de eerste twee plaatsen in de poule.  Naar de kwartfinales gingen de al iets minder jonge Boaz Wierper en Xander Klaassen aangevuld met de aanstormende talenten Koen van Wijngaarden, Jorrit Nijsse, Rens Heiwegen, Henk-Jan van Dodeweerd, Boaz Groothedde en Seth Stijnen. Prachtig om te zien hoeveel beter de jonkies al geworden zijn. Zo zie je maar weer, goed en hard trainen en toch plezier hebben, het kan echt.

In de halve finale kwamen tegen elkaar uit Boaz tegen Seth en Koen tegen Henk Jan. Ondanks verwoede tegenstand kwamen de twee spelers in de finale die ook als 1e en 2e geplaatst waren. De winst ging na een mooi gevecht naar Boaz met een hele mooie 2e plaats voor Koen. Seth maakte een mooie dag compleet door de 3e prijs voor zich op te eisen.

foto B-klasse van links naar rechts Seth, Koen en Boaz.

In de A klasse werd het uitgevochten tussen de spelers en speelsters van het eerste jeugdteam waarbij ze goed bekeken en flink aangemoedigd werden door de spelers uit de C en B klasse die beloond werden met fraaie wedstrijden. Na een verhitte onderlinge  strijd werd uiteindelijk Joshua Jonkman 1e, 2e werd Sophie Bongers en 3e werd Sabina Sapkota.

foto A klasse van links naar rechts Joshua, Sophie en Sabina

Na het nuttigen van de gebruikelijke broodjes kroket en frikandel werd er ook nog een open klasse gespeeld in de vorm van een afvalsysteem. Naast dat uit deze klasse de echte clubkampioen komt is ook het leuke dat onze jongste jeugd hun 1e wedstrijd mochten spelen tegen Joshua en Elve, ook hun trainers.

Na de nodige wedstrijden hielden wij 4 halvefinalisten over Joshua, Sophie, Elve en Manuel.

Joshua nam het op tegen Manuel waarbij wel duidelijk werd dat het krachtsverschil tussen Joshua en de rest wel erg groot is geworden. Het werd een simpele 3-0 overwinning en een plaats in de finale. De andere halve finale tussen Sophie en Elve liet een heel ander beeld zien. Een waar titanengevecht dat op het nippertje in de 5e game beslist werd in het voordeel van Sophie. Hiermee stonden de twee sterkste spelers bij de jeugd ook in de finale.

De finale, onder leiding van onze officiële bondsscheidsrechter Carola, werd onder toezicht van de gehele jeugd met veel interesse bekeken en ondanks dat de hitte in de zaal al flink opgelopen was bleven ze geconcentreerd kijken en werden de mooie punten ook beloond met applaus. Ook in deze finale was het verschil in niveau aanzienlijk zodat Joshua zijn titel van vorig jaar kon verdedigen. De wedstrijd om de 3e plaats wist Elve in haar voordeel te beslissen.

Op de foto van links naar rechts Joshua, Sophie en Elve.

Tot slot willen wij de ouders die trouw bij hun kinderen bleven kijken en de kinderen zelf die zich op deze dag (weer) van hun beste kant hebben laten zien bedanken voor een zeer mooie en sportieve dag. Uiteraard bedanken wij Ton en Carola weer voor de prima organisatie van dit mooie toernooi.

Op de foto alle prijswinnaars