Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Degradatie Team1 is bijna niet meer te voorkomen

EDE BIT.NL heeft zaterdag in en bij Buitenpost met 3-4 verloren. Daarmee is handhaving in de eerste divisie tafeltennis bijna onhaalbaar geworden. 

Eip Janssen

Het scheelde in de zevende en beslissende wedstrijd slechts enkele punten of de strijd was in Edes voordeel beslist. ,,Bij een 3-3 stand werd het dubbelspel door Maarten Loeve (archieffoto) en mij in de vijfde game met 13-11 verloren. Een balletje meer onze kant op en wij winnen. We moeten reëel zijn en hoewel er nog wat wedstrijden te spelen zijn, zal BIT.NL vrijwel zeker op een degradatieplaats eindigen. Buitenpost telt zes punten meer en die inhalen is gewoon heel lastig”, opent BIT.NL speler Yorick Schurink snel na afloop.

Het Edese trio bestaande uit Maarten Loeve, Yorick Schurink en Alice Barendregt zag de wedstrijd bij Buitenpost om en om verlopen. Schurink zorgde zelf in het laatste enkelspel dat de laatste wedstrijd met een 3-3 score nog alle kanten op kon.

,,Een even pijnlijk als onnodig verlies. Maarten Loeve won zijn beide enkelspelen. Ik kon daar een zege aan toevoegen, terwijl Alice Barendregt puntloos bleef. Zonder slag of stoot is het allemaal niet gegaan. Ook Alice (Barendregt, red.) verloor een enkelspel in vijf gespeelde games. Dan moet je ook wat geluk hebben. Maar BIT.NL staat niet voor niets waar ze nu staan”, sluit Schurink realistisch af.

Uitslagen 9 april:
Avanti – PingPongAlkmaar 2-5
Tempo-Team – Scyedam ?
Buitenpost – BIT.NL 4-3

Stand per 9 april:
PingPongAlkmaar 7-31
Buitenpost 7-26
Tempo-Team 7-25
Scyedam 6-24
BIT.NL 7-20
Avanti 6-14

Programma 16 april:
Avanti – Buitenpost
PingPongAlkmaar – Tempo – Team
BIT.NL – Scyedam 14.00 uur