Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Dubbeltoernooi Beginners & Recreanten

Enerverend dubbeltoernooi

Op woensdagavond 18 oktober  werd weer een dubbeltoernooi georganiseerd, speciaal bedoeld voor de beginners  en de recreanten. Het was het eerste toernooi van dit seizoen.

De groep van 24 deelnemers bestond vooral uit de deelnemers van de beginnerstraining op de woensdagavond; enkele recreanten die al langer op de woensdagavond spelen  en een aantal enthousiaste spelers uit de 55+ groep.

De wedstrijdleiding had vooraf de volgende spelregels bepaald:

  • Er worden 3 rondes van 3 wedstrijden gespeeld.
  • Spelers werden in gedeeld in een A- en een B groep, dit op basis van sterkte
  • Iedereen speelt 9 wedstrijden van 3 games tot de 11.
  • Iedere gewonnen game levert 1 punt op. Maximaal te behalen punten dus 27.
  • Prijzen in natura.

Dat het toernooi enerverend was blijkt wel uit de eindstand.

De poedelprijs van de B groep ging naar Angelica Bosma. Zij is maar een paar maanden lid; had nog nooit gespeeld en wist toch 2 games in de wacht te slepen. Maar liefst drie deelnemers eindigden met 18 punten op de gedeelde eerste plaats: Leida Lok; Marion van Aubel en Jan de Wit. De vierde plek was voor Henk Lambooy.

De poedelprijs in de A groep ging naar Brent Willems. Hij moest duidelijk nog wennen aan het hogere niveau, Maar volgens de trainers komt hij er wel. Aan de top was het ook hier spannend. Na 2 rondes ging Rob de Pater ruim aan kop, maar in de 3e ronde scoorde hij te weinig om in de prijzen te vallen. Gedeeld 1 en 2 werden Devin van Beek en Imre van Santen met 18 punten. De 3e plaats was voor Ton den Ouden (16 punten); als nummer 4 eindigde Fred Hendriksen met 15 punten,

Het volgende toernooi staat gepland op 27 december: het Steven Kostertoernooi. Tijdens dit toernooi zullen alleen enkels gespeeld worden.

Nadere info volgt later.

Henny Pouw