Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Forse misstap TTV Ede bij Arnemuiden

Forse misstap TTV Ede bij Arnemuiden

Arnemuiden een kleine vissersplaats op het Zeeuwse eiland Walcheren betekende voor TTV Ede een Waterloo. De thuisclub sloeg met een 7-3 nederlaag de ongeslagen status van de Edese tafeltennissers aan gruzelementen.

Door: Eip Janssen

Het tafeltennistrio Maarten Loeve, Yorick Schurink en Alice Barendregt had zich de bijna 200 km lange terugreis vast anders voorgesteld.

De twee openingspartijen waren niet geheel verwachte nederlagen. Yorick Schurink en Maarten Loeve gingen onderuit. Alice Barendregt won van de Arnemuidense invaller Adrian Slabbekoorn. Uiteinde wisten Maarten Loeve en Yorick Schurink later deze wedstrijd ook van Slabbekoorn te winnen. De enige wapenfeiten deze zaterdagmiddag van het Edese tafeltennistrio, dat hoopt terug te keren in de eerste divisie. Die kans is nog volop aanwezig omdat ook de concurrentie (Alexandria’66) kostbare punten verspeelde. Deze ploeg is over 14 dagen (zaterdag 29 oktober) de tegenstander van TTV Ede. Een mooie gelegenheid wellicht deze ploeg op afstand te zetten.

REACTIE: Arnemuiden staat slechts vierde op de ranglijst maar is een sterke ploeg. Met Emanuel Martins Ferreira hebben zij de sterkste speler in de tweede divisie in de gelederen. Zelf had ik minimaal een gelijkspel verwacht. Lastig was voor TTV Ede, dat klinkt misschien vreemd, dat de thuisclub speelde met een bal die eigenlijk in de landelijke tafeltenniscompetitie niet meer is toegestaan. De tijd om ons daaraan aan te passen was te kort”, oordeelde Yorick Schurink. ,,Na de eerste twee nederlagen hadden we te veel moeite ons over die tegenslag heen te zetten. Dat moet de volgende wedstrijd echt beter”, besluit Schurink.

Uitslagen:
Arnemuiden – TTV Ede 7-3
Sittard 2 – Slagvaardig (R) 9-1
Alexandria – Red Stars 5-5

Stand:
TTV Ede 5-38
Alexandria’66 5-26
Red Stars 5-25
Sittard 2 5-24
Arnemuiden 5-23
Slagvaardig (R) 5-14

Programma 29 oktober:
Alexandria ’66 – TTV Ede 15.00 uur
Slagvaardig (R) – Arnemuiden
Red Stars – Sittard 2