Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Geslaagd Henk Mombarg Ouder-jeugd toernooi bij TTV Bit.nl!

Afgelopen zaterdag 21 mei was het eindelijk weer zover! Bij tafeltennisvereniging Bit.nl kon het jaarlijkse Henk Mombarg ouder-jeugd toernooi weer worden gespeeld.

Dit was in verband met corona de afgelopen twee jaar niet mogelijk. Voor het toernooi mogen zich koppels aanmelden van een jeugd of senioren lid met een familielid of bekende die geen lid is en tegengesteld senior of junior is. Voor het toernooi hadden zich 19 koppels aangemeld waarvan er op het laatste moment helaas een in verband met ziekte moest afmelden.

Tekst: Sophie Bongers

Het toernooi werd geopend door de professionele toernooileiding Teun Slagter en Hilco Kranendonk. Hierna vertelde Moreno Bongers (schoonzoon van Henk Mombarg) wie Henk was en wat Henk voor tafeltennisvereniging Bit.nl heeft betekend. Henk Mombarg was Lid van Verdienste, Erelid en deed heel veel voor de club, onder andere training geven, coaching, barbeheer, gebouwbeheer, schoonmaak en nog vele dingen meer. Henk was een meer dan betrokken verenigingsmens. Na het te vroege overlijden van Henk heeft de club besloten het ouder-jeugd toernooi naar Henk Mombarg te vernoemen. Bijzonder en mooi was het dat er vier kleinkinderen van Henk Mombarg meededen aan ‘zijn’ toernooi.

Hierna begon het toernooi wat in een ‘Davis-cup-systeem’ werd gespeeld, dus de niet-leden speelden tegen de leden en vice versa, tevens werd er een dubbel wedstrijd gespeeld. Tijdens het toernooi werden er 6 ronden gespeeld, waarbij de verschillende koppels tegen elkaar uitkwamen. Het leuke van dit toernooi is dat spelers van een hoog niveau spelen met en tegen spelers die bijna geen wedstrijdervaring hebben. Na vier ronden werd er wel duidelijk weke koppels er voor de befaamde wisselbokaal gingen strijden. Toch bleef het spannend tot op het einde. Sophie Bongers (kleindochter van Henk en de laatste winnaar van het toernooi in 2019) viel met haar moeder Paula net buiten de prijzen. Uiteindelijk eindigde de gedoodverfde favoriet, het koppel Ton Sambrink en Wanne Jonkman op de derde plaats. Op de tweede plaats kwamen Joshua en Heleen Jonkman. De uiteindelijke terechte winnaars waren Manuel van Leeuwen en Joram Ploeg.

De prijsuitreiking werd gedaan door de heren van de organisatie en de vrouw van Henk, Riet Mombarg. De prijswinnaars kregen een mooie beker en de kampioenen kregen hierbij ook nog de wisselbokaal. Voor alle deelnemers was er een mooie herinnering in de vorm van een vaantje. Ook werden de toernooileiding en de barvrijwilligers bedankt voor hun inzet met bloemen en een ‘Straffe Hendrik’. Al met al was het weer een zeer geslaagde en gezellige dag!

Heb je het leuke toernooi gemist? Gelukkig hebben we de foto’s nog: