Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Geslaagd Henk Mombarg Ouder(en)-jeugd toernooi

Geslaagd Henk Mombarg Ouder(en)-jeugd toernooi bij TTV Ede

Afgelopen zaterdag 6  mei is het jaarlijkse Henk Mombarg ouder(en)-jeugd toernooi weer gespeeld.

Voor het toernooi mogen zich koppels aanmelden onder de volgende voorwaarden: een jeugdlid meldt zich aan met een familielid of bekende van 18 jaar of ouder die geen lid is. Een senioren lid meldt zich aan met een familielid of bekende onder de 18 die geen lid is. Met het toernooi van 6 mei hebben 20 koppels meegedaan.

Sfeer foto van de dag
Sfeer foto van de dag

Het toernooi werd geopend door Frank du Bois. Hierna vertelde Moreno Bongers (schoonzoon van Henk Mombarg) wie Henk was en wat Henk voor de tafeltennisvereniging heeft betekend. Henk Mombarg was Lid van Verdienste, Erelid en deed heel veel voor de club, onder andere training geven, coaching, barbeheer, gebouwbeheer, schoonmaak en nog vele dingen meer. Henk was een meer dan betrokken verenigingsmens. Na het te vroege overlijden van Henk heeft de club besloten het ouder(en)-jeugd toernooi naar Henk Mombarg te vernoemen. De vier kleinkinderen van Henk Mombarg deden ook dit jaar weer mee aan ‘zijn’ toernooi.

Tijdens het toernooi werden er 6 ronden gespeeld, waarbij de verschillende koppels tegen elkaar uitkwamen. Het leuke van dit toernooi is dat spelers van een hoog niveau spelen met en tegen spelers die bijna geen wedstrijdervaring hebben. Na vijf ronden werd al wel duidelijk welke koppels er voor de befaamde wisselbokaal gingen strijden. Toch bleef het spannend tot op het einde. Sophie (kleindochter van Henk) en haar moeder Paula behaalden een gezamenlijke eerste plaats met Joshua en zijn moeder Heleen. Het koppel Elve en haar broer Sam eindigden op een hele mooie tweede plaats. De nieuwkomers Astrid en haar zoon Simon werden heel mooi derde.

De prijsuitreiking werd gedaan door Frank en de vrouw van Henk, Riet Mombarg. Frank werd tijdens het toernooi en tijdens de prijsuitreiking heel goed geholpen door de vijfjarige Jaïr.

De prijswinnaars kregen een mooie beker en de kampioenen kregen hierbij ook nog de wisselbokaal. Omdat dit jaar de eerste plaats gedeeld wordt door twee koppels mogen ze ieder de bokaal een half jaar thuis houden. Voor alle deelnemers was er een mooie herinnering in de vorm van een vaantje. Ook werden de toernooileiding en de barvrijwilliger bedankt voor hun inzet.

Het was alweer een zeer geslaagde en gezellige dag!
Diana Knijff

3e prijs Astrid en Simon
3e prijs Astrid en Simon
1e prijs Sophie en Paula
1e prijs Sophie en Paula
2e prijs Elve en Sam
2e prijs Elve en Sam
1e prijs Joshua en Heleen
1e prijs Joshua en Heleen