Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Huldiging kampioenen jeugd VJC 2024

Verslag huldiging jeugd kampioenen VJC 2024

Alle Kampioenen VJC 2024

Jeugd 11  – O13 Klasse
Daan van Ginkel
Daan Roelofsen
Rowin Hooijer

Jeugd11, Rowin, Daan, Daan
Jeugd11, Rowin, Daan, Daan

In november 2023 pas lid geworden. Na wat twijfel of ze wel toe waren aan het spelen van competitie toch maar de stap gewaagd. En kijk waar zij nu al staan.  Na een aarzelend begin, want ze wonnen “slechts” met 7-3, sloegen ze daarna nog 7 keer genadeloos toe met 10-0 en 9-1. Ze bleven heel constant spelen en lieten aan iedereen zien dat zij veel beter waren dan hun tegenstanders. Dat ze uit het goede hout gesneden zijn blijkt wel uit het feit dat ondanks dat ze al kampioen waren ze er toch nog voor gingen hun sportieve plicht deden en voor de verandering maar eens met 10-0 wonnen. Dat ze heel constant waren blijkt ook wel uit het feit dat ze alle drie 91% van hun wedstrijden hebben gewonnen. Lijkt mij dat er nu geen twijfel meer bestaat of ze competitie moesten gaan spelen. Ik denk maar zo dat het waarschijnlijk niet de laatste keer is dat ze gehuldigd worden maar nu eerst maar eens genieten van dit kampioenschap.

Jeugd 10  – O13 Klasse
Jet van den Brink
Josias Neuteboom
Max Krijt

Jeugd10, Jet, Josias, Max
Jeugd10, Jet, Josias, Max

Dit team welke in dezelfde klasse speelde als jeugd 11 moest er duidelijk harder voor knokken. Jet en Josias spelen inmiddels al 1 1/2 jaar voor onze mooie club. Max is er pas sinds november bij. Hutaf uit Huissen was duidelijk de sterkste tegenstander en dat maakte het nog een beetje spannend. Toch moesten er in de laatste wedstrijd nog maar liefst 8 punten gehaald worden om het kampioenschap te mogen vieren. Geen simpele zaak en spanning ten top zou je zeggen maar nee hoor. Ze winnen gewoon weer met 9-1 en lieten zien zich niet gek te laten maken door de spanning.  Zo behaalden ze meer dan terecht het kampioenschap en kon er feest gevierd worden. Als je er hard voor moet werken smaken de overwinningen het lekkerst.

Jeugd 8 – 4e Klasse
Merel van Varenkamp
Femke Knijff
Rachel van Wijngaarden

Jeugd8, Rachel, Femke, Merel
Jeugd8, Rachel, Femke, Merel

Zonder vaste maatje Daphne want die ging een uitdaging in een klasse hoger aan waren de doelen vooraf toch wel hoog gesteld maar ook heel duidelijk. Het kampioenschap binnen halen. En of dit gelukt is!!! Had ik zelf zo mijn twijfels of dit zou lukken de meiden blijkbaar niet. In de eerste twee wedstrijden werd een vette 10-0 winst behaald.  Na een kleine kink in de kabel door een 7-3 verlies verliep het verder vrij moeiteloos.  Ze lieten duidelijk zien dat ze het afgelopen half jaar echt veel beter zijn geworden. In de laatste wedstrijd werden met een 9-1 winst de laatste puntjes vrij simpel binnen gesprokkeld. Zo zie je maar dat hard werken loont.

Jeugd 5 – 2e Klasse         
Jonathan Ebbers
Jorrit Nijsse
Tiemen van Gent
Eduard Kapaan

Jeugd5: Jorrit, Eduard, Jonathan, Tiemen
Jeugd5: Jorrit, Eduard, Jonathan, Tiemen

Tsja wat moeten wij over dit team nou nog zeggen. Gekker kan het toch nauwelijks. 1e seizoen kampioen in de O13 klasse. 2e seizoen met Tiemen erbij hoppa weer kampioen in de 4e klasse. Ik denk geef ze een flinke uitdaging ik laat ze een klasse overslaan dus dit seizoen 2e klasse. En ja hoor daar staan ze weer 3 kampioenschappen op een rij. Vandaar dat ik voor dit team extra grote bekers heb aangeschaft. Punt 1 omdat er anders 3 keer dezelfde bekers naast elkaar staan en punt 2 omdat het natuurlijk uniek is dat een team in dezelfde samenstelling 3 keer achter elkaar kampioen wordt. Allemaal van harte gefeliciteerd en op naar een nog grotere uitdaging.

Jeugd 3 – 2e Klasse
Koen van Wijngaarden
Seth Stijnen
Ayaan Marathe
Rens Heiwegen

Jeugd3, Koen, Seth, Rens, Ayaan
Jeugd3, Koen, Seth, Rens, Ayaan

De aanhouder wint. Vorig seizoen geen kampioen geworden in de 3e klasse maar toch de uitdaging gegaan in de 2e klasse. Dat men dan direct kampioen wordt is niet gebruikelijk maar met een duidelijke versterking in de persoon van Ayaan en het steeds beter worden van Koen, Seth en Rens nou ook weer niet zo verrassend. Helaas moest het team het al na 5 wedstrijden zonder Rens doen i.v.m. een sleutelbeenbreuk maar met een duidelijke 10-0 van Seth en Ayaan in de laatste wedstrijd en maar liefst 12 punten voorsprong werd het kampioenschap met overmacht binnengehaald.

Jeugd 2 – 1e Klasse
Oliver Pilzak
Luca Pastoors
Micheal Chan

Jeugd2, Michael, Luca, Olivier
Jeugd2, Michael, Luca, Olivier

In oktober / november vorig jaar werden wij ineens door meerdere ouders van spelers van verschillende verenigingen benaderd of zij bij TTV Ede mochten komen trainen. Dat betekende echter dan ook hier competitie en toernooien spelen want spelers opleiden die onze eigen spelers gaan verslaan dat kan natuurlijk niet. Je zou zeggen dat is heel mooi maar eigenlijk is het te gek voor woorden en geeft het aan dat er in de rest van de afdeling helaas veel te weinig gebeurd. Voor Jeugd 2 maakt dat echter niets uit. Nadat de vraag of ze 1e klasse zouden kunnen gaan spelen beantwoord was begonnen ze uitstekend aan het seizoen. Helaas raakte Luca nogal zwaar geblesseerd aan zijn schouder wat verder spelen onmogelijk maakte. De rest van het seizoen verliep daarna nogal hobbelig maar Oliver en Michael sloegen zich er met de hulp van goede invallers doorheen en zo werden ze toch nog met 7 punten voorsprong kampioen. Dat Oliver daarbij 30 van de 33 wedstrijden won was daarbij natuurlijk een hele goede basis. Op naar de volgende uitdaging.

Percentagebeker jeugd
Normaal gesproken wordt de percentagebeker voor de jeugd altijd uitgereikt tijdens de ALV maar die dag was Jorrit helaas verhinderd. Dat moesten wij dan maar voor een nog veel groter publiek inhalen. Jorrit heeft deze wisselbeker (dus wel weer inleveren) gewonnen door over heel 2023 het hoogste percentage gewonnen wedstrijden te spelen. Eenmaal van de verbazing bekomen mocht hij een heel groot applaus in ontvangst nemen van het aanwezige publiek Jorrit gefeliciteerd!!!

Jorrit Nijsse
Jorrit Nijsse

Nu alle bekers en sjaaltjes zijn uitgereikt en wij de spelers bedankt hebben voor hun inzet moeten wij toch ook nog een paar andere mensen bedanken.

Ouders
Die natuurlijk lastig zijn geen verstand van tafeltennis hebben zich nergens mee moeten bemoeien en totaal niet begrijpen hoe het allemaal werkt zij zorgen er wel voor dat jullie je sport zonder problemen kunnen beoefenen. Dus ondanks dat je het vaak of bijna nooit eens bent met je ouders vroeg ik om een heel groot applaus voor hun inzet en dat kwam er dan ook.

Trainers
Michiel en ik zijn in november 2021 voor een 3e keer begonnen de klus bij TTV Ede waarbij er toen nog iets van 10 actieve jeugdleden waren. Na enige tijd kwam er een stroom van nieuwe jeugdleden op gang en dat is eigenlijk nooit meer gestopt. Zoveel jeugdleden met 2 trainers is natuurlijk niet te doen en daarom hebben wij de trainersstaf constant uitgebreid naar nu 8  trainers en hulptrainers. Ook met 8 is het niet eenvoudig om iedereen voldoende aandacht te geven maar alle trainers stoppen er hun ziel en zaligheid in en daarom kwam er een heel groot applaus voor Michiel, Dustin, Ton, Carola, Elve, Joshua en Manuel.

Coaches
Ja, 11 jeugdteams en altijd coaches tekort. Daarom zijn wij ook heel afhankelijk van de hulp van de ouders en leden van de club voor het begeleiden en coachen waarvoor hartelijke dank. Naast het training geven zijn de trainers ook allemaal zeer actief als coaches in competitie en op toernooien. Nadat ik eerst de mededeling heb gedaan dat wij volgend seizoen misschien wel 13 teams hebben en wij nog veel meer hulp op gebied van coachen kunnen gebruiken volgde een groot applaus voor de coaches en begeleiders.

Mensen achter de bar
Tot zover het tafeltennisgedeelte maar ook aan het eten en drinken wordt veel aandacht besteed. Daarom wil ik als laatste graag nog een groot applaus voor alle leden en niet-leden die het afgelopen jaar achter de bar hebben gestaan.

Inmiddels is de kans groot dat wij het 64e jeugdlid nog voor de zomervakantie kunnen inschrijven. Een geweldig fantastisch en ontzettend goed en zeker nooit gedacht resultaat toen Michiel en ik 2 1/2 jaar geleden op verzoek van de vereniging weer de touwtjes in handen kregen. Nu moeten wij echter wel oppassen dat wij niet het slachtoffer worden van ons eigen succes want nog meer spelers kunnen wij met de huidige opzet en invulling van de trainersstaf nauwelijks nog kwijt en met het aantal teams zitten wij ook al ruim tegen onze grenzen aan.

Ik dank iedereen voor hun inzet en aandacht en wellicht na de volgende competitie weer zo’n mooie avond.

Frank du Bois

Trainerstaf:

7 van de 8 trainers
7 van de 8 trainers
Trainer Dusti Eier
Trainer Dusti Eier
Trainer en scheidsrechter Carola
Trainer en scheidsrechter Carola