Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Joshua Jonkman Kampioen van Nederland

Joshua Jonkman Kampioen van Nederland

Na vele jaren heeft TTV Ede er weer een Nederlands kampioen bij. Onze beste jeugdspeler en hulptrainer Joshua Jonkman wist dit voor elkaar te krijgen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor spelers met een B-licentie. Dat was niet voor het eerst want in zijn nog vele jongere jaren heeft hij dat ook al eens gedaan. In de leeftijdsgroep waarin hij nu speelt is dat echter nog veel moeilijker en dus mooier.

Zoals wel vaker bij Joshua (sorry) ging het in een aantal poulewedstrijden weer behoorlijk moeizaam. Voorheen ging het dan nog wel eens mis maar deze keer was Joshua mentaal ijzersterk en wist hij alle wedstrijden die in de verlenging beslist werden naar zich toe te trekken. Ook games met een grotere achterstand werden weer omgebogen en in winst omgezet.

ꓮchteraf gezien bleken de halve finale en de finale minder moeilijk te zijn dan de wedstrijden in de poule. Of stond Joshua gewoon zo goed en geconcentreerd te spelen dat hem eigenlijk niks kon overkomen. Moet ik er wel bij zeggen dat Joshua als eerste geplaatst was, maar dat maakt het misschien nog wel moeilijker om aan die verwachtingen te voldoen. Misschien lag het ook wel aan de fantastische support van Ton en ꓚarola die de hele dag aanwezig waren om Joshua en de coach te ondersteunen. Helemaal top en bedankt!!!!!

Het alle moeilijkste moment van de dag was misschien nog wel het in ontvangst nemen van de 1e prijs. Bij het betreden van het hoogste podium brak hij nog bijna zijn nek. Dat zou niet handig zijn geweest (trouwens, is nooit handig) omdat hij als extraatje een dag later mee mocht doen bij de toppers van Nederland, de spelers met een ꓮ-licentie.

Ook nog zeer het vermelden waard dat Job Zalme, die regelmatig op de maandag onze ꓮ-selectie komt versterken, een mooie 2e plaats bij de O-23 wist te behalen. In een prachtige finale was zijn tegenstander maar net met 11-9 in de 5e game te sterk. Toch een resultaat om trots op te zijn.

Zoals gezegd mocht Joshua ook op zondag laten zien wat hij kon en dat was heel wat. Hoewel geen wedstrijd gewonnen speelde hij ontzettend goed en verloor in de poule 2 wedstrijden maar heel close in vijf games. Tegen de latere kampioen Gabriellius Camara verloor hij wel in 3 games maar werd hij zeker niet weggetikt.

Ook op zondag waren Ton en Carola weer de hele dag aanwezig. ꓠogmaals helemaal top en bedankt!!!!!

Verslag: Frank du Bois