Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Maarten Loeve Algeheel CK 2023

Maarten Loeve wederom algeheel clubkampioen 2023 !!

Zaterdag 2 september 2023 zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen van de ttv Ede gehouden.
De organisatie was aangenaam verrast, dat maar liefst 41 deelnemers uit alle klassen zich voor dit evenement hadden aangemeld. De deelnemers waren verdeeld in 3 open klasse’s op basis van de ELO-rating, terwijl zij ook nog
in hun eigen klasse streden om zich zodoende een jaar lang clubkampioen te mogen noemen.

OPEN III
De open III (ELO-rating 0 tot 1100) telde 12 deelnemers. De organisatie had hierbij  2 leden een wild card gegeven, waaronder Leida Lok. Ondanks haar enorme inzet en plezier wist zij helaas geen potten te breken, maar dat mocht de pret niet drukken. Elk punt werd als een overwinning gevierd

De ene halve finale ging tussen Katherine Huiskamp en Dorien van Eijnsbergen, waarbij Dorien nipt in 3 games wist te winnen. De andere ging tussen Thomas de Jong en Sabina Sapkota, waarbij Sabina aan het langste eind trok. De finale ging dus tussen Dorien en Sabina, waarbij de laatstgenoemde in 2 games de overwinning naar zich toe trok.

Sabina Sapkota en Dorien van Eijnsbergen

OPEN II

De open II (ELO-rating tot 1400) kende maar liefst 15 deelnemers, ook verdeeld over 2 poules. Na veel zweetdruppels wisten Thije van Es, Wim Spelt, Herbert Kurstjens en James McKenzie zich te plaatsen voor de kruisfinales. De uiteindelijke finale werd enigszins afgetekend gewonnen door onze voorzitter Wim Spelt.

Herbert Kurstjens en Wim Spelt

OPEN I

In de open I (ELO-rating > 1400) streden 14 kandidaten om het algehele clubkampioenschap. Hierbij viel op dat Ton Sandbrink (uitkomend in de 3e klasse, maar met een rating van ongeveer 1470) maar liefst 2 van de 6 poulewedstrijden wist te winnen van zowel Bas Oskam als Vincent Spiering, wat op zich een prachtige prestatie was. Helaas bleken de 2 overwinningen niet genoeg te zijn om door te dringen tot de kruisfinales, maar zijn middag kon niet meer kapot. Wie goed keek zag hem genieten van oor tot oor. De ene kruisfinale ging tussen Yorick Schurink en Nino Stormink. Gezien de vorm van Nino was het niet geheel verrassend, dat hij van Yorick wist te winnen.

Yorick Schurink en Maarten Loeve
Nino Stormink

De andere kruisfinale tussen Maarten Loeve en Remon Langius werd door Maarten over de streep getrokken. De finale ging dus tussen Maarten en Nino. Onder toeziend oog van de nog aanwezigen werd het een mooi slotstuk van de middag, met bij tijd en wijle spectaculaire rally’s. De eerste game werd nog door Nino gewonnen met 11-7. De tweede en derde game gingen naar Maarten met 5-11 en 8-11. Toen was het verzet van Nino gebroken en na de winst in de 4e game van Maarten met 1-11 was de wedstrijd beslist en mocht Maarten zich wederom clubkampioen 2023 overall noemen.

Maarten “ClubKampioen” Loeve

De middag werd afgesloten met een prima verzorgde barbecue en iedereen daarna al dan niet tevreden naar huis kon gaan. We hopen volgend jaar weer op net zo’n enorme opkomst.

De standen in de diverse klassen hieronder :

5e Klasse : 
1e Thomas de Jong
2: Parichart Deesongkram
4e klasse :
1e Katherine Huiskamp
2: Gerard Pouw
3e klasse :
1e Hilco Kranendonk
2: Herbert Kurstjens
2e klasse :
1e Bao Nguyen
2: James McKenzie
1e klasse :
1e Kevin Zamfir
2: Pieter de Koning
Hoofdklasse :
1e Bert Nab
2: Vincent Spiering
3e Divisie :
1e Nino Stormink
2: Tom Hanegraaf
1e Divisie :
1e Maarten Loeve
2: Yorick Schurink
3: Remon Langius
James McKenzie en Bao Nguyen
Vincent Spiering en Bert Nab
Gerard Pouw en Katherine Huiskamp
Kevin Zamfir
Parichart Deesongkram en Thomas de Jong
Herbert Kurstjens en Hilco Kranendonk
Nino Stormink en Maarten Loeve