Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Programma Team1 voorjaar 2024

TTV Ede start competitie tegen enkele minder bekende tegenstanders.

TTV Ede, dat zich dit najaar knap handhaafde in de eerste divisie, treft slechts twee recent min of meer bekende tegenstanders in de voorjaarscompetitie 2024.

door Eip Janssen

Het Amsterdamse Tempo -Team 2 en Buitenpost zijn de bekende tegenstanders. Daarnaast treffen de Ede tafeltennissers Vriendenschaar (Gouda), Assen en Snash’70 2 uit Hattem.

Het team bestaat deze voorjaarscompetitie uit de spelers Yorick Schurink, Maarten Loeve, Remon Langius, Robertjan van der Heijden en Nino Stormink. De laatste staat binnen TTV Ede bekend als een groot tafeltennistalent. De eerder opgestelde Alice Barendregt slaat deze competitie over.

Yorick Schurink een bezige bij binnen TTV Ede. Zowel speler hoofdmacht als bestuurslid technische zaken. – Theo Beumer

REACTIE

,,Het vlaggenschip van TTV Ede is ten opzichte van afgelopen seizoenen iets gewijzigd: Alice Barendregt heeft aangegeven voorlopig niet meer beschikbaar te zijn voor competitiewedstrijden, waarna een opvolger voor haar gevonden diende te worden. Dit is gelukt door Nino Stormink, eveneens een speler uit eigen opleiding, te belonen voor een goed seizoen in het tweede team met een promotie. Hij mag dit seizoen gaan proeven aan het niveau in de landelijke eerste divisie”, opent TTV Ede speler en bestuurslid Yorick Schurink.

Over de komende tegenstanders zegt Schurink het volgende. ,,Tempo-Team 2, de kampioen van afgelopen seizoen, wist de promotie naar de eredivisie niet af te dwingen en wordt daardoor wederom getroffen. Het Amsterdamse team geldt als favoriet voor het kampioenschap. Uitdager voor het kampioenschap zal het Hattemse Smash’70 zijn. Het tweede team van deze vereniging bestaat uit een mix van jonge, talentvolle spelers met oudgedienden met ruime eredivisie-ervaring.
Met het Friese Buitenpost heeft Ede in het verleden al regelmatig de degens gekruist. Doordat Buitenpost haar team op enkele posities heeft versterkt, zal deze clash wederom interessante wedstrijden opleveren met de Friezen als licht favoriet. Om de doelstelling: handhaving te bewerkstelligen, zal TTV Ede de taak hebben de twee promovendi uit de tweede divisie onder zich te houden. Zowel Assen als Vriendenschaar beschikken beiden over ijzersterke kopmannen, waardoor dit geen gemakkelijke opgave zal worden”, is Schurink duidelijk.

De eerste wedstrijd vind plaats op 27 januari, waarbij de Edenaren op bezoek mogen in Gouda. Om de competitie goed te starten hopen de Edenaren daar de eerste belangrijke punten te scoren.

Het complete speelprogramma is als volgt:

27 januari:  Vriendenschaar – TTV Ede
03 februari: TTV Ede – Buitenpost
24 februari: Tempo -Team 2 – TTV Ede
02 maart: TTV Ede – Assen
09 maart: Smash’70 – TTV Ede
16 maart: TTV Ede – Vriendenschaar
30 maart: Buitenpost – TTV Ede
06 april: TTV Ede – Tempo -Team 2
13 april: Assen – TTV Ede
20 april: TTV Ede – Smash ‘70

In de eerste divisie degraderen de ploegen die op plaats 5 en 6 eindigen.
TTV Ede speelt haar thuiswedstrijden in het clublokaal aan de Langekampweg.
De aanvang is 14.00 uur.
De toegang is gratis.