Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

School Sport Olympiade

School Sport Olympiades bij TTV Ede

Woensdag 19 en donderdag 20 april organiseerde Sportservice Ede voor de 32e maal de School Sport Olympiade. Omdat TTV Ede hard moet en wil blijven werken aan het werven van nieuwe leden hebben wij ook dit jaar besloten deel te nemen.

Na een flinke voorbereiding opende wij woensdagmorgen vroeg de deuren om de eerste groep deelnemers binnen te laten. Dankzij de bereidheid van een groot aantal leden van TTV Ede en studenten van de opleiding Sport & Bewegen werden de spelertjes vakkundig opgevangen. Met 24 deelnemers per groep en 3 groepen op de woensdag speelden de leerlingen van de groepen 4 en 5 een aantal leuke spellen.

Op donderdag waren er maar liefst 4 rondes van leerlingen uit de groepen 6,7 en 8. Omdat zij al wat meer kunnen en coördinatief en motorisch al beter ontwikkeld zijn gingen zij aan de slag met het oefenen van de nodige slagen. Op deze manier hebben we ruim 100 kinderen kennis laten maken met tafeltennis als sport. Na een welkomstwoord mochten ze direct aan de warming-up. Daarna iets meer dan een half uur wat slagen oefenen en als eindspel rond-de-tafel.

Na elke les volgde de afsluiting en kregen alle deelnemers een brief mee. Een ieder die dat wil mag 4 proeflessen komen volgen.

Uit de reacties van de kinderen en begeleiders bleek wel dat wij de dagen als uitermate geslaagd mogen beschouwen. Hopelijk levert het ook nog wat nieuwe leden op.

Na twee lange en vermoeiende dagen moest er nog even opgeruimd worden en toen mochten wij als begeleiders moe maar voldaan constateren dat ook wij het zeer geslaagde dagen vonden.

Als laatste, maar zeker niet minst belangrijke, wil ik even alle hulptroepen van TTV Ede bedanken die er voor gezorgd hebben dat deze dagen zo’n succes zijn geworden. De recreanten/55+-groep waren zoals de afgelopen jaren gebruikelijk weer ruimschoots van de partij; erg tof dat jullie een vrije dag opgeofferd hebben.

Ook vele spelers van de A- en C-selectie waren vertegenwoordigd. Niet te vergeten wil ik Elve, Manuel en Ton bedanken voor het op zo korte termijn overnemen van de leiding door ziekte van mijn kant. Tevens Hans Andeweg voor het bemannen van de bar op beide dagen. Hoorde alleen maar goede geluiden dus helemaal top gedaan.

Zonder de inbreng van de vele vrijwilligers was de dag nooit zo’n succes geworden.

Frank du Bois