Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 blijft weer aan goede kant van de score

Team1 blijft weer aan goede kant van de score

TTV Ede, heeft na de winst in de eerste wedstrijd tegen Vriendenschaar, nu ook het sterke Buitenpost verslagen. De 8-5 winst op deze tegenstander geeft de ambities van de Edenaren aan.

Maarten Loeve blijft voor TTV Ede een echte topper
Maarten Loeve blijft voor TTV Ede een echte topper

Het Edese kwartet tafeltennissers gaf voor dit seizoen als doelstelling af: handhaven. Met deze mooie tweede zege op rij, werd een fors gat geslagen naar de onderste twee ploegen. Dat zijn de degradanten in de landelijke eerste divisie tafeltennis.

door Eip Janssen

Maarten Loeve zette TTV Ede op een 1-0 voorsprong. ,,Maarten liet zien dat hij tot de beste vijf spelers in onze poule behoort”, aldus Yorick Schurink. ,,Zelf moest ik mijn tegenstander feliciteren (1-1), maar Rémon Langius liet zien dat zijn goede vorm er weer was: 2-1”, ging de TTV Ede speler verder.

Nieuwkomer Nino Stormink ging in vijf spannende games onderuit (2-2). ,,Hij (Nino Stormink, red.) speelde al veel beter dan een week geleden. De punten gaan echt wel komen.”

Drie zeges op rij zorgden voor een 5-2 tussenstand. Even leek Buitenpost na twee zeges de wedstrijd nog spannend te kunnen maken. Maar uiteindelijk werden de enkelspelen in een 7-5 voorsprong voor TTV Ede afgesloten. In het dubbelspel liet het geroutineerde duo Yorick Schurink/Maarten Loeve zich de kaas niet van het brood eten. In vier games werden de sterke Buitenpost spelers Verweij/Kuijer) verslagen. Buitenpost werd uiteindelijk met een 8-5 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Maarten Loeve bleef ongeslagen. Yorick Schurink en Rémon Langius wonnen tweemaal.

,,TTV Ede heeft Buitenpost de afgelopen seizoenen meerdere malen ontmoet. Dit was de eerste zege sinds lang Tegen hen. Maar daar genieten we dan ook ten volle van”, besluit Schurink.

De stand per 3 februari:

1. Tempo – Team 2 2 – 18

2. TTV Ede 2 – 17

3. Buitenpost 2 – 15

4. Smash’ 70 2 – 13

5. Assen 2 – 8

6. Vriendenschaar 2 – 7

Zaterdag 24 februari gaat TTV Ede op bezoek bij koploper Tempo – Team 2.