Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 boekt belangrijke winst om klassenbehoud bij Scyedam

EDE De Edese tafeltennissers van BIT.nl hebben zaterdagmiddag een 3-4 zege behaald bij het in Schiedam spelende Scyedam. Een ploeg die in de top van de eerste divisie staat.

Eip Janssen

,,Een belangrijke zege waardoor we aansluiting houden bij de middenmoot. Het had misschien zelfs een 2-5 zege kunnen opleveren. Alice Barendregt, die naar eigen idee wat minder speelt. maar in onze ogen best goed had winstkansen in haar laatste partij. Bij een 2-2 tussenstand in games tegen Edwin ten Hoope moest zij in de vijfde en laatste game met 7-11 buigen. In een alles of niks game, want dat is de vijfde game, moet je ook wat geluk hebben. Dat viel nu naar de thuisclub, maar Alice heeft gewoon goed gespeeld. Ik denk dat zij zeker punten voor BIT.nl gaat scoren de komende weken”, keek Yorick Schurink kort na afloop terug.

Maarten Loeve en Yorick Schurink zorgden voor een prima opening van BIT.nl. Met Loeve (3-2) en Schurick 3-0) werd een 0-2 voorsprong genomen tegen Scyedam. ,,De thuisclub gaf zich uiteraard niet gewonnen en kwam langszij. Alice Barendregt en ik verloren daarna waardoor het 2-2 werd. Maarten Loeve zette BIT.nl weer op een 2-3 voorsprong”, lachte Yorick Schurink. De volgende enkelspelpartij ging voor de Edenaren verloren.

Schurink wist bij een 3-3 tussenstand dat het dubbelspel beslissend zou worden. ,, Maarten Loeve en ik wisten een 1-3 zege te behalen en een belangrijke winst en dus de wedstrijd binnen te slepen. De onderste twee ploegen in de eerste divisie dalen een klasse af. Op zaterdag 12 maart wacht de uitwedstrijd tegen Avanti, dat nu hekkensluiter is. Zo spelend zijn we er klaar voor”, sluit Schurink gedecideerd af.

Uitslagen:
Tempo – Team – PingPong 3-4
Buitenpost – Avanti 5-2
Scyedam – BIT.nl 3-4

Stand:
PingPongAlkmaar 3-14
Buitenpost 3-12
Scyedam 3-12
Tempo-Team 3-11
BIT.nl 3-9
Avanti 3-5

Programma 12 maart:
Avanti – BIT.nl 15.00 uur
PingPongAlkmaar – Scyedam 16.00 uur
Tempo-Team – Buitenpost 16.00 uur