Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 haalt uit en wint ruim van Assen

Team1 haalt uit en wint ruim van Assen

TTV Ede liet er tegen Assen geen gras overgroeien. De 10-3 overwinning was meer dan verdiend. Daarmee doen de Edese tafeltennissers wederom een goede stap het eerste divisie schap zo snel mogelijk te continueren.

Yorick Schurink verraste vriend maar ook vijand met drie maal winst en winst in het dubbelspel.
Yorick Schurink verraste vriend maar ook vijand met drie maal winst en winst in het dubbelspel.

door Eip Janssen

Na de eerste vier enkelspelen was het al 4-0 voor de Edese tafeltennissers. Mooi was daarbij de eerste zege van Nino Stormink deze voorjaarscompetitie. De jongeling was er in eerdere wedstrijden al dichtbij. Hij won in drie games van Assen speler Erik Mulder. Daarna een kleine verassing voor TTV Ede. Kopman Maarten Loeve leed zijn eerste competitienederlaag tegen de Assense kopman Karwan Azad Saadi. Yorick Schurink en Rémon Langius maakten die fout niet. TTV Ede kwam op een 6-1 voorsprong.

In de laatste vier enkelspelen boekten Maarten Loeve en Yorick Schurink en wederom Nino Stormink een zege. Met een 9-3 tussenstand werd het dubbelspel gespeeld. Het top duo Maarten Loeve/Yorick Schurink wist in vijf games de winst aan Edese kant te houden. De 10-3 zege betekende dat TTV Ede naast de koploper Tempo-Team 2 kwam. Het kan verkeren zei Bredero eens. TTV Ede gaf voor dit seizoen aan dat handhaving een haalbaar doel is. Nu kan het team zich mengen in de kampioensrace.

Individuele scores: Yorick Schurink 3 punten, Maarten Loeve, Nino Stormink en Rémon Langius allen 2 punten.

REACTIE
,,Een hele dikke en prettige zege in een thuiswedstrijd op Assen. Nino Stormink won dus zijn eerste twee competitiewedstrijden. Een beloning voor al eerder vertoond goed spel”, sprak TTV Ede speler Yorick Schurink. Hijzelf behaalde drie mooie punten. ,,De winst op de Asser kopman Azad Saadi was niet alleen verrassend maar ook welkom. Hoewel de competitie was even op weg is denk ik dat TTV Ede degradatiezorgen niet zal kennen. Maar wel bij de les blijven is ons motto”, eindigde Schurink gedecideerd.

Uitslagen 2 maart:
TTV Ede – Assen 10-3
Tempo -Team 2 – Vriendenschaar 8-5
Buitenpost – Smash ’70 6-7

Stand per 2 maart:
1.Tempo-Team 2 4-33
2. TTV Ede 4-33
3. Smash ’70 2 4-28
4. Buitenpost 4-28
5. Vriendenschaar 4-18
6. Assen 4-16

Programma 9 maart:
Smash ’70 2 – TTV Ede 15.30
Buitenpost – Tempo-Team 2
Vriendenschaar – Assen