Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 handhaving 1e divisie vrijwel zeker.

TTV Ede zet kroon op het werk; handhaving eerste divisie vrijwel zeker

TV Ede heeft zaterdagmiddag de degradatiekraker tegen Tempo-Team 3 uit Amsterdam met 8-5 gewonnen. Daarmee is handhaving in de eerste divisie vrijwel veiliggesteld.

door Eip Janssen

,,Dit wordt een zeer belangrijk duel. Winst op Tempo Team 3, nu nog de nummer laatst in de eerste divisie betekent in mijn ogen zeker handhaving. Zij zijn, met de sterke Melanie Bierdrager (ook spelend bij SKF vrouwen Eredivisie, red.) op volle oorlogssterkte. Het zal een lastige, zware tafeltennismiddag worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat het team bestaande uit Maarten Loeve, Robertjan van der Heijden, Rémon Langius en ondergetekende, er alles aan zal doen de vele Edese supporters niet teleur te stellen”, vertelde Yorick Schurink vooraf.

Na dertien, bij vlagen supermooie partijen moet het klaterende applaus van de vele supporters hem goed hebben gedaan. En het was meer dan verdiend. Want beide ploegen gingen niet alleen tot het uiterste om punten te halen. Maar lieten ook geweldige rally’s zien, waar de toeschouwers likkebaardend naar keken. Of zoals één toeschouwers het zo mooi uitdrukte: Als mij dat een keer lukt bel ik naar huis. Hier kom je op de twee tafels ogen tekort om het bij te houden. Niet alleen vanuit Edes maar ook Amsterdams perspectief”, was hij eerlijk.

,,De eerste partij tussen de ervaren tafeltennissers Maarten Loeve en Melanie Bierdrager werd in vier games in het voordeel van Loeve beslist. Op de andere tafel ging Robertjan van der Heijden met 0-3 de bietenbrug op. ,,Robertjan is de hele week ziek geweest. Je kon zien dat dat invloed op zijn spel had. Toch blij dat hij wilde spelen, zeker omdat Alice Barendregt nog geblesseerd afwezig was”, gaf teamleider Yorick Schurink uitleg.

Ton Sandbrink, een bescheiden maar belangrijke coach bij de winstpartij op Tempo-Team 3 - Theo Beumer
Ton Sandbrink, een bescheiden maar belangrijke coach bij de winstpartij op Tempo-Team 3 – Theo Beumer

Na een 1-1 tussenstand verloor Langius en won Schurink wat de stand op 2-2 bracht. Opvallend was dat Langius tussendoor van tactische tips werd voorzien door Ton Sandbrink. Een speler die een neusjes heeft bij TTV Ede voor tactiek, spelinzicht en mentale coaching. ,,Waarom ik dit doe? Voor Rémon en de club. Nee, zeker niet voor mezelf. Het team is gewoon veel belangrijker dan de eenling. Rémon Langius staat open voor coaching. Daar hebben we samen overgesproken. Je zag gaandeweg de eerste wedstrijd dat hij beter ging spelen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn goede vorm snel terugvindt. Elk punt dat hij vanmiddag behaald is enkel en alleen zijn prestatie”, was Sandbrink wel erg bescheiden.

Geconcentreerd serveren betekende de ommekeer na de coaching. - Theo Beumer
Geconcentreerd serveren betekende de ommekeer na de coaching. – Theo Beumer

Bij een 3-3 tussenstand kwam de verwachting van coach Sandbrink uit. Rémon Langius won op fenomenale wijze zijn partij van de Amsterdammer Frank van der Wurff. Zijn mentale kracht, na een coachmoment na een aangevraagde time-out bleek in de tweede game. Bij een 5-9 achterstand gaven weinig supporters hem nog een kans. Maar de uitslag 11-9 winst zegt genoeg. De derde en beslissende game met 11-6 was daarna ‘appeltje eitje’ op het oog voor Langius. Maar de werkelijkheid bij tafeltennis is dat elk punt echt bevochten moet worden.

Nadat Yorinck Schurink zijn sterke opponent Yuki Ueno in vijf games kansloos liet was het 5-3 voor TTV Ede. Een belangrijke break in een wedstrijd waarin de punten dubben telden.

‘MAN OF THE MATCH’

Maarten Loeve is een Edese tafeltennisser waar je altijd in moeilijke tijden op kunt vertrouwen. Hij bracht de Amstelveense ploeg op de rand van de afgrond door een 6-4 tussenstand te laten noteren. Maar ook zijn teamgenoot Yorick Schurinck wilde niet achterblijven en won zijn drie enkelspelen. Met het punt van Langius werd de tussenstand voor het afsluitende dubbel 7-5.

,,Maarten (Loeve, red.) en ik wonnen ook het zwaarbevochten dubbelspel. Tegen het sterke Amsterdamse duo Theerakant Manyam/Yuki Ueno werd het een spektakel. Na een 1-1 tussenstand werd de derde game door Tempo-Team3 met 16-18 (!) gewonnen. Daarna toonden Loeve/Schurink een geweldige mentale veerkracht. Met 13-11 en 11-8 ging de zege alsnog naar TTV Ede. De 8-5 zege was een feit.

Ook Yorick Schurink haal de de volle buit binnen. - Theo Beumer
Ook Yorick Schurink haal de de volle buit binnen. – Theo Beumer

Yorick Schurink haalde na afloop opgelucht adem. Zijn prognose vooraf werd waarheid. Geen grootspraak maar realisme.

VOORSPRONG

,,Vijf punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan. Tempo – Team 3 nog maar een wedstrijd. Zaterdag tegen Scyedam nog de nodige punten pakken. De laatste wedstrijd is tegen de vrijwel zekere kampioen Tempo -Team 2. Zij zullen, indien de stand dat nog mogelijk maakt, hun derde team helpen en ons niets gunnen. Het beste scenario? Dat TTV Ede het zaterdag gewoon zelf afmaakt. Ik denk dat dat niet meer dan verdiend zou zijn. Een club die met beperkte middelen het hoogste haalbare niveau nastreeft. Maar ook een supportersschare heeft, waar menig thuisclub jaloers op is. Zij steunen ons door dik en dun. Dan tekent deze familiaire club”, besluit Yorick Schurink.

Maarten Loeve, Yorick Schurink en Robertjan van der Heijden overleggen over de aanpak. - Theo Beumer
Maarten Loeve, Yorick Schurink en Robertjan van der Heijden overleggen over de aanpak. – Theo Beumer

Individuele scores: Maarten Loeve en Yorick Schurink 3x, Rémon Langius 1x, Robertjan van der Heijden 0.

Uitslagen:
TTV Ede – Tempo Team 3 8-5
Tempo – Team 2 – Scydam 5-8

Stand:
Tempo – Team 2 7-62
Scyedam 6-41
TTV Ede 6-38
Sittard 6-34
Tempo – Team 3 7-33

Programma 18 november:
Sittard – tempo Team 3
Scyedam – TTV Ede 15.00