Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 herpakt zich

Team1 herpakt zich en wint bij Alexandria’66

TTV Ede heeft bij het Rotterdamse Alexandria’66 een ruime 3-7 winst behaald. Daarmee blijven de Edese tafeltennissers kanshebber op de titel en promotie naar de eerste divisie.

Door: Eip Janssen

In Rotterdam kwam het trio Maarten Loeve, Rémon Langius en Yorick Schurink uit in het enkelspel. Het dubbel werd uiteraard verzorgd door het duo Yorick Schurink en Alice Barendregt. De laatste is niet voor niets tweede geworden bij het NK tafeltennis dubbel afgelopen weekeinde in Zwolle.

De start bezorgde TTV Ede wat schrikmomenten. Yorick Schurink ging na een 2-1 voorsprong uiteindelijk in vijf games onderuit. Maar zijn teammaatjes Loeve en Langius zetten TTV Ede op een 1-2 voorsprong bij het vooraf hoog ingeschatte Alexandria’66. Nadat het duo Schurink/Barendregt het dubbelspel met 0-3 verloor was het de Edese equipe ernst. Yorick Schurink (2x), Maarten Loeve (2x) en Rémon Langius zetten uiteindelijk de 3-7 zege op het scorebord. De laatste verliespartij van Rémon Langius betekende wel dat hij zijn honderd procent score in het enkelspel tweede divisie nu kwijt is. Maar met 92% van de te behalen punten kan de Edenaar gerust spreken van een zeer geslaagde seizoenopening in de hoofdmacht.

TTV Ede heeft nu 11 punten voorsprong op naaste belager Red Stars.

Uitslagen:
Alexandria’66 – TTV Ede 3-7
Slagvaardig – Arnemuiden 3-7
Red Stars – Sittard 2 9-1

Stand in de tweede divisie:
TTV Ede 6-45
Red Stars 6-34
Arnemuiden 6-30
Alexandria’66 6-29
Sittard 2 6-25
Slagvaardig 6-17

Programma 5 november:
Arnemuiden – Red Stars
Sittard 2 – Alexandria’66
TTV Ede – Slagvaardig 14.00 uur