Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 kan titeldroom vergeten

Eerstedivisionist TTV Ede heeft bij Buitenpost een 9-4 nederlaag geleden.

De topper Buitenpost – TTV Ede was een strijd tussen twee ploegen loerende op een kans koploper Tempo-Team 2 nog te bedreigen. De Edenaren telden vooraf slechts een punt achterstand op de Amstelveense ploeg. Die volgende week zaterdag naar Ede komen. TTV Ede wist dus dat winst een vol clubhuis betekende komende zaterdag. De eerste krachtmeting leverde TTV Ede enkele weken geleden een 8-5 zege op.

Door: Eip Janssen

Maar die droom, een strijd om de titel tegen Tempo -Team 2 kan in de ijskast. De koploper won met 13-0 van Assen en lijkt onaantastbaar op weg naar het kampioenschap.

TTV Ede ging tegen Buitenpost, dat op volle oorlogssterkte aantrad, goed van start. De twee sterkste Edese spelers, Maarten Loeve en Yorick Schurink wonnen de eerste partij. Beide Edenaren hadden weliswaar vijf games nodig. Maar de blijdschap om de 0-2 voorsprong was er niet minder om.

Snel werd duidelijk dat het verschil werd gemaakt door de qua rating nummers drie en vier van beide teams. Zowel Nino Stormink als Rémon Langius gingen met een 3-0 nederlaag onderuit. Met een 2-2 tussenstand en weer vier min of meer partijen tussen spelers van gelijke sterkte moest duidelijkheid komen wie mogelijk de eindwinst kon pakken.

Yorick Schurink wist met 3-0 te zegevieren. Kopman Maarten Loeve kende dat geluk niet. Een 0-3 nederlaag volgde. Met een 3-3 tussenstand was nu weer de blik gericht op het duo Langius/Stormink. Beide spelers gingen met 3-0 onderuit. Hoewel Nino Stormink voor een verrassing leek te gaan. Maar na een 2-0 voorsprong kon de beslissende klap niet worden uitgedeeld. De 3-5 achterstand voor TTV Ede was het gevolg. Rémon Langius leed deze zaterdagmiddag zijn derde nederlaag: 3-6 tussenstand. Maarten Loeve liet er geen gras overgroeien en won. Dit bracht de tussenstand op 4-6.

In de laatste drie partijen liet TTV Ede het wat afweten. Het dubbelspel vergde nog vijf spannende games. Het duo Schurink/Loeve dat de eerste game met 12-10 won, knakte in de tweede game pas na 20-18. Het was wel een belangrijk breekpunt voor de thuisclub. De vijfde en beslissende game verloren de Edenaren met 10-12. Buitenpost kon de wedstrijdwinst met 9-4 noteren.

Erg, nee. Hoewel verliezen nooit leuk is blijft TTV Ede ook volgend seizoen een vaste bespeler van de eerste divisie. Een niveau dat past bij de club.

Individuele scores: Maarten Loeve en Yorick Schurink 2x winst. Rémon Langius en Nino Stormink 0 punten.

Uitslagen zaterdag 30 maart:
Tempo -Team 2 – Assen 13-0
Buitenpost – TTV Ede 9-4
Vriendenschaar – Smash’70 2 7-6

Stand per 30 maart:
1. Tempo – Team 2 7- 63
2. Buitenpost 7 – 51
3. TTV Ede 7 – 51
4. Smash ’70 2 7 – 44
5. Vriendenschaar 7 – 42
6. Assen 7 – 22

Programma zaterdag 6 april:
TTV Ede – Tempo – Team 2 14.00 uur
Smash ’70 2 – Assen
Buitenpost – Vriendenschaar