Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 koestert twee punten bij topfavoriet Tempo team

EDE De tafeltennissers van het Edese BIT.NL hebben de eerste wedstrijd in de eerste divisie met 2-5 verloren bij het Amsterdamse Tempo Team.

Eip Janssen

,,Verliezen is nooit leuk. Maar wij moeten ook realistisch zijn. Tempo Team is in onze klasse op papier de absoluut de sterkste club. Dan is twee punten halen op zich best een goede prestatie”, opent Yorick Schurink. De landelijke tafeltennisbond heeft de competitieopzet wat aangepast. ,,Er worden nu zes enkelspelen afgewerkt. Het slotstuk is het dubbel. De bond probeert daarmee het spektakel te verhogen. Of dat een voor- of nadeel is kan ik nu nog niet zeggen”, licht Schurink toe.

Yorick Schurink niet blij met de nederlaag maar wel met de twee punten (Theo Beumer)

Het Edese team, bestaande uit Maarten Loeve, Tom Hanegraaf en Yorick Schurink zag laatstgenoemde in de eerste partij met 0-3 verliezen. ,,Maarten Loeve zette de 1-1 op het scorebord door een 3-0 zege. Tom Hanegraaf, die de afwezige Alice Barendregt verving, verloor daar ook met 0-3.” De resterende enkelspelen werden door het BIT.NL trio verloren. ,,In het enkelspel wisten Maarten Loeve en ik een 1-2 achterstand om te zetten in een 3-2 zege. Dat geeft een boost voor de komende belangrijke wedstrijd tegen Buitenpost. Zij behaalden drie punten en dus is het zaterdag in ons eigen clubhuis zaak punten te scoren”, eindigt Schurink gedecideerd.

Uitslagen:
Buitenpost – PingPongAlkmaar 3-4
Avanti – Scyedam 2-5
Tempo team – BIT.NL 5-2

Stand per 5 februari:
1.Tempo Team 1 – 5
2. Scyedam 1 – 5
3. Ping Pong Alkmaar 1 – 4
4. Buitenpost 1 – 3
5. Avanti 1 – 2
6. BIT.NL 1 – 2

Programma zaterdag 12 februari:
BIT.NL – Buitenpost 14.00 uur
Scyedam – Tempo team
PingPongAlkmaar – Avanti