Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 stelt 1e divisieschap officieel veilig

TTV Ede stelt eerste divisieschap officieel veilig

Rémon Langius bracht een belangrijk Edes punt binnen (Theo Beumer)
Rémon Langius bracht een belangrijk Edes punt binnen (Theo Beumer)
,,Met 5-8 verloren bij Scyedam en toch tevreden. Het verblijf in de eerste divisie is echt veiliggesteld. En dat voor een club die met eigen spelers aantreedt”, opende TTV Ede speler Yorick Schurink zijn terugblik.

door Eip Janssen

Schurink ging daarbij terecht uit van de goede eigen prestatie in Schiedam. Dat later bekend werd dat degradant Tempo -Team 3 met 12-1 in Sittard verloor, speelde geen enkele rol meer. ,,Je moet het gewoon zelf doen. De opdracht die wij onszelf hadden meegegeven vijf of zes punten bij een sterke tegenstander te scoren is uitgekomen.”

De TTV Ede speler omschreef de thuisclub Scyedam als een team dat zich zeker de tweede competitiehelft zeer aansprekend verbeterde.

Maarten Loeve wist twee punten binnen te slepen. ,,De zege op de kopman van Scyedam (Thomas Baart, red.) was groots. In vier games werd een belangrijk punt binnen gehaald”, lachte Schurink. Alice Barendregt. net hersteld van een blessure, Rémon Langius en Yorick Schurink zorgden elk met een punt voor een bijdrage in het klassenbehoud. De partij die Maarten Loeve verloor ging overigens in de maximale vijf games. ,,Achteraf de enige partij die het maximale aantal games (5) vereiste. Nog een wedstrijd zaterdag tegen kampioen Tempo-Team 2. Daarin kan TTV Ede vrijuit spelen. Zaterdagavond is er een feestavond in ons clubhuis. Wat zou het mooi zijn met een goed resultaat van de hoofdmacht daaraan te beginnen”, eindigde Yorick Schurink.

Uitslagen 18-11-2023
Scyedam – TTV Ede 8-5
Sittard – Tempo – Team 3 12-1
Stand per 18-11-2023
Tempo -Team 2 7-62
Scyedam 7-49
Sittard 7-46
TTV Ede 7-43
Tempo -Team 3 8-23

Laatste speelronde 25-11-2023
TTV Ede – TempoTeam2 14.00 uur
Scyedam – Sittard