Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 verliest en wint toch

Team1 verloor na een spannende tafeltennismiddag nipt met 3-4 van koploper PingPongAlkmaar. Toch overheerste een tevreden gevoel bij de Edese tafeltennissers.

Eip Janssen (Tekst+Foto)

,,Ik denk dat TTV BIT.NL een goede uitslag heeft neergezet tegen deze kampioenskandidaat. Er zijn drie punten gescoord en die zijn in deze fase van de competitiegewoon heel belangrijk. De Alkmaarse ploeg is niet alleen op papier maar op dit moment ook in de stand de sterkste van onze poule”, oordeelt Yorick Schurink.

Robertjan van der Heijden (archieffoto naast Yorick Schurink vooraan) aandachtig toeschouwer speelde deze zaterdagmiddag wel mee.

Hij zag maatje Maarten Loeve wegens ziekte afhaken. Maar met Alice Barendregt en Robertjan van der Heijden stond er een mentaal sterk tafeltennisteam. TTV BIT.NL kwam op een 3-1 voorsprong na winstpartijen van het trio. ,,In de eerste partij verloor ik van de sterke Alkmaarse speler Mark Smith. Daarna ging het lekker. Even werd gedacht aan een echte stunt. Maar PingPongAlkmaar keerde het tij met drie winstpartijen naar 3-4.”

Opvallend was dat in de partijen deze middag geen enkele keer een vijfde game de beslissing moest brengen. ,,Naast het goede spel van Robertjan van der Heijden koesteren we ook de zege van Alice Barendregt op de sterke John Scott. Deze drie punten zijn mooi meegenomen om mogelijke degradatie uit de eerste divisie te ontlopen. Halverwege de competitie is de achterstand op de overige teams zeker overbrugbaar. Zaterdag 2 april komt Tempo -Team op bezoek. Zij hebben drie punten meer. Tijd dat om te draaien”, eindigt Schurink zelfverzekerd.

Uitslagen:
BIT.NL – PingPongAlkmaar 3-4
Buitenpost – Scyedam 4-3
Avanti – Tempo-Team 4-3

Stand per 19 maart:
PingPongAlkmaar 5-22
Buitenpost 5-19
Scyedam 5-18
Tempo-Team 5-18
BIT.NL 5-15
Avant1 5-13

Programma 2 april:
BIT.NL – Tempo-Team 14.00 uur
Scyedam – Avanti
PingPongAlkmaar – Buitenpost