Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 verliest nipt en degradatie volgt

EDE De Edese tafeltennissers van BIT.nl hebben het kampioen PingPongAlkmaar ontzettend moeilijk gemaakt. Maar uiteindelijk was aan een 4-3 nederlaag niet te ontkomen.

Het trio Maarten Loeve, Alice Barendregt en Yorick Schurink wist dat de thuisclub aan een punt genoeg had om de titel in de eerste divisie te veroveren. De Edenaren moesten echter een zo maximaal mogelijke zege behalen om mogelijk het verblijf in de eerste divisie te verlegen. Dat laatste mocht niet zo zijn.

Tekst: Eip Janssen

In de eerste partij wist Yorick Schurink de toon niet te zetten. In straight games werd een 3-0 nederlaag geleden tegen Joseph Langham – Ferreira. Marten Loeve zette beide partijen weer op gelijke hoogte. Nadat Alice Barendregt en Maarten Loeve verloren keek BIT.nl tegen een 3-1 achterstand aan. Dat liet de Edese equipe niet op zich zitten. Alice Barendregt en Yorick Schurink wonnen en de stand was 3-3. het dubbespel moest uitslag geven wie de winst zou opstrijken. Dat was PingPong Alkmaar dat met 3-1 won van het duo Loeve/Schurink.

Met de 4-3 nederlaag komt een einde aan het eerste divisie avontuur. Maar BIt.nl kan met opgeheven hoofd terugkijken. Het team heeft daar waar mogelijk, met zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers de punten gepakt.

REACTIE ,,Een afsluitende wedstrijd met perspectief zullen we het maar noemen. Alle spelers wonnen 1 wedstrijd tegen kampioen PingPong Alkmaar. Helaas voor BIT.nl behaalde concurrent Scyedam een dikke overwinning op Buitenpost (6-1), en betekent dat voor ons degradatie een feit is”, vult BIT.nl speler Yorick Schurink aan.

Hij kijkt alweer uit naar volgend seizoen, de najaarscompetitie opnieuw in de tweede divisie. ,,Achteraf gezien heeft het team in een aantal wedstrijden onnodig punten laten liggen. Die breken ons nu aan het eind van het seizoen op. Het feit dat BIT.nl zo dicht bij handhaving is gebleven geeft zeker aanknopingspunten voor de toekomst. Met de ervaring die we hebben opgedaan dit seizoen hoopt het team in de najaarscompetitie direct boven in mee te strijden”, gaat Schurink verder.

De eerste team speler is niet alleen achter de tafel belangrijk maar ook bestuurlijk. Yorick Schurink heeft in het BIT.nl bestuur technische zaken onder zijn hoede. ,,Het team zal ten opzichte van dit seizoen uitgebreid worden. De tweede teamspeler Remon Langius zal ons komen versterken. Dit hebben we ook wel nodig: door werkverplichtingen in het buitenland kon Alice Barendregt gedurende 6 weken geen trainingsuren maken. Een alternatief was niet gelijk voor handen om haar te vervangen. Daarbij heeft Remon Langius dit seizoen in de tweede divisie bewezen dat hij het niveau goed aan kan”, oordeelt Schurink.

De echte teamspeler sluit graag af met een bedank woord richting het trouwe BIT.nl publiek. ,,Ik vind het belangrijk ons publiek te danken voor de steun die ons team de afgelopen wedstrijden heeft gekregen. Een 5-tal thuiswedstrijden in een geweldige ambiance. Die steun heeft ons ook een aantal belangrijke punten opgeleverd. Wij hopen dat ze ons volgend seizoen weer net zo zullen steunen”, sluit hij af.

Uitslagen 30 april:
PingPongAlkmaar – Bit.nl 4-3
Scyedam – Buitenpost 6-1
Tempo-Team – Avanti 6-1

Stand eerste divisie:
PingPongAlkmaar 10-46
Tempo-Team 10-38
Scyedam 10-37
Buitenpost 10-36
BIT.nl 10-33 Degradatie
Avanti 10-20  Degradatie