Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 verliest nipt van Vriendenschaar

TTV Ede heeft met 6-7 verloren van het bezoekende Vriendenschaar.

Een uitslag die ver wegbleef van de eerste met 9-4 gewonnen wedstrijd. ,,Laten we nuchter blijven. De score telt. TTV Ede doet het gewoon heel goed in deze voorjaarscompetitie. In de eerste divisie zijn er geen wedstrijden die je van tevoren kunt afstrepen op dikke winst”, legde TTV Ede speler Nino Stormink uit.

Door: Eip Janssen

Nino Stormink verrast zijn tegenstander menigmaal met ene goede opslag.
Nino Stormink verrast zijn tegenstander menigmaal met ene goede opslag.

AANWINST:
De 26-jarige speler maakte deze competitie zijn debuut in de hoofdmacht. ,,Het is echt een heel ander niveau dan ik gewend was. Een paar partijen gewonnen. Daar ben ik best blij mee. Ook tegen Vriendenschaar had ik kansen. Maar het was twee keer net niet. Zelfs een keer tegen Arthur Krijgsman in vijf games”, keek Stormink terug.

In zijn partij tegen Jochem van der Zwam nam Nino in de derde game bij een 10-9 voorsprong een time out. Menig toeschouwer was wat verwonderd omdat de Edenaar zelf mocht serveren voor de winst.

,,Een bewuste en zeer doordachte pauze. Ik zag mijn tegenstander vier punten op rij maken. Dan moet je slim zijn en zijn spel ontregelen. Dat lukte en ik maakte op eigen service het winnende punt”, lachte Stormink. Die zelf niet helemaal tevreden was over zijn spel. ,,Mijn backhandspel is mijn kracht. Dat liep niet goed vandaag. Mijn service is ook een wapen en ging aardig”, was hij bescheiden.

Maarten Loeve speelde voor wat hij waard was, maar kende niet altijd evenveel geluk. – Eip Janssen

Ook Maarten Loeve, normaal de kopman van de Edese equipe was zaterdagmiddag tegen Vriendenschaar wat minder gelukkig. ,,Ik gaf te vaak onnodig de punten weg. Het publiek zal best genoten hebben van mijn partij tegen Theo Verzijl. Hij speelde inderdaad heel goed. Maar ik gaf in de derde set punten weg. Het 11-13 verlies was echt balen.”

De enkelspelen werden afgesloten op een 6-6 gelijkspel. Waar normaal kopman Maarten Loeve voor de meeste punten zorgt, waren het nu de sterk spelende Rémon Langius en Yorick Schurink. Zij scoorden elk tweemaal. Nino Stormink en Maarten Loeve moesten deze keer met een punt genoegen nemen.

Het dubbelspel, afsluiting van een wedstrijd was ongekend spannend. Na de standen 3-11,11-9, 7-11 en 11-3 kon het nog alle kanten op. Uiteindelijk moest het duo Yorick Schurink/Maarten Loeve met 10-12 de zege aan Vriendenschaar laten. En ook de wedstrijd ging dus met 6-7 verloren.

De teamleden kijken met spanning naar de wedstrijd die Nino Stormink op de andere tafel afwerkt. – Eip Janssen

NUCHTER:
Yorick Schurink was nuchter na de nederlaag. ,,Wij doen het als team gewoon goed. Gegaan voor handhaving staan we nu in de top. Ik denk niet dat we degradatiezorgen behoeven te hebben. En alles wat er meer in het vat zit is winst. Je ziet de vele toeschouwers die zowel ons als de tegenstander aanmoedigen. Ik denk dat het spel van TTV Ede een lust voor het oog is voor de tafeltennis liefhebbers.”

En gelijk had hij. Slechts een minpunt bij een aantal toeschouwers. Het spelen op twee tafels maakt de wedstrijd misschien wat korter. Maar ook lastiger te volgen. Of zoals iemand het opmerkte: twee tafels in de gaten houden betekende dat je van beiden juist het mooie mist.

,,Ik herken dat. Ook wij als spelers werpen weleens een oog op de tafel naast je. Het is soms lastig je te concentreren. Ook de opstelling gaat op basis van de rating van de spelers. De startopstelling is dus elke week hetzelfde. De tegenstander verrassen is er niet meer bij. Maar goed daar heeft elke ploeg mee te maken”, besluit Yorick Schurink.

Uitslagen 1e divisie per 16 maart:
TTV Ede – Vriendenschaar 6-7
Assen – Buitenpost 3-10
Smash’70 – Tempo-Team 2 5-8

Stand per 16 maart:
Tempo -Team 2 6-50
TTV Ede 6-47
Buitenpost 6-42
Smash’70 2 6-38
Vriendenschaar 6-35
Assen 6-22

Programma 30 maart:
Tempo -Team 2 – Assen
Buitenpost – TTV Ede 15.30 uur
Vriendenschaar – Smash’70 2