Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Team1 vervolgt zegereeks

TTV Ede vervolgt zegereeks met vierde winst op rij

TTV Ede heeft de vierde zege op rij geboekt. Het bezoekende Sittard 2 werd een 8-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.
Het TTV Ede team, deze middag bestaande uit Yorick Schurink, Alice Barendregt en Rémon Langius liet er geen gras overgroeien. Maarten Loeve was deze wedstrijd niet beschikbaar.

Door: Eip Janssen

In de openingswedstrijd liet Yorick Schurink zien dat een verloren game geen invloed heeft op zijn goede spel. In de vierde en beslissende game zette Schurink zijn tegenstander Hoedemakers met 11-5 voor het blok. Rémon Langius kende in de tweede partij een wat stroeve start. Zijn tegenstander Sander Lutt speelde een slim af en toe vertragend spelletje. Voor de (neutrale) toeschouwer werd het een duel met hele mooie rally’s. De derde game was een hoogtepunt eindigende in een 11-8 zege voor de TTV Ede speler. De adrenaline zakte bij velen naar normaal. In de vierde en achteraf laatste game zat het niet tegen voor de Edenaar. De 11-9 winst was goed voor een 2-0 team voorsprong. Daarna zette Alice Barendregt RRV Ede op een niet geflatteerde 3-0 voorsprong. Barendregt stond haar mannetje. Menigmaal klaterde het applaus op. De eerste game werd vrij gemakkelijk (11-8) gewonnen. Barendregt wilde weleens forceren op de forehand zijde van de tegenstander. Daar had de Sittard speler Sander Gelderman geen moeite mee. Barendregt schakelde op tijd over naar de over de backhand site. Met 11-6 werd de tweede game gewonnen. In de derde en beslissende game bleef Alice bij 10-10 met 12-10 de sterkste. Met ‘Nadal’ achtige bewegingen bespeelde zij haar tegenstander. Die had geen antwoord op het rustige maar flitsende spel.

Schurink, Alice Barendregt en Remon Langius boekte weer een forse zege.
Yorick Schurink, Alice Barendregt, Remon Langius.

In het dubbelspel namen Yorick Schurink en Alice Barendregt geen risico. In vier games werd de tussenstand op 4-0 gebracht. Geen reden aan de keukentafel te brainstormen. Langius was deze middag ‘man of the match’ door zijn tweede zeg: 5-0. Even werd het wat minder aan Edese kant door twee nederlagen. Schurink en Barendregt verloren een wedstrijd: 5-2. Maar het trio bleef in de resterende drie enkelspelen knap overeind. De eindstand 8-2 was koren op de molen voor het ‘Oktoberfeest’ dat het team zaterdagavond had georganiseerd. De misschien niet mooiste maar wel meest spannende wedstrijd van deze prachtige oktober zaterdag was de winst in de voorlaatste wedstrijd van Alice Barendregt. Zij versloeg, na een 0-2 achterstand in games, de Sittard speler Job Hoedemakers met 3-2.

Carola Broelman, arbiter, beleefde een probleemloze middag dankzij goed opletten.
Carola Broelman, arbiter, beleefde een probleemloze middag dankzij goed opletten.

,,We zijn zeer tevreden over het resultaat tegen Sittard 2. Hoewel het een 8-2 zege werd zijn er in deze klasse (tweede divisie, red.) geen zwakke tegenstanders. Elke wedstrijd weer moeten we geconcentreerd blijven spelen. Voorlopig staat TTV Ede er met 14 punten voorsprong op de nummer twee Alexandria’66 goed voor. Maar de titel is nog lang niet binnen. De prijzen worden pas op de meet verdeeld. In ons geval hopen we echt op de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden (12 november, red.). Wat zou dat mooi zijn”, besluit Yorick Schurink met een voorschot op de toekomst.

Wedstrijden:
TTV Ede – Sittard 2 8-2
Arnemuiden – Alexandria’66 2-8
Red Stars – Slagvaardig (R) 7-3

Stand:
TTV Ede 4-35
Alexandria ’66 4-21
Red Stars 4-20
Arnemuiden 4-16
Sittard 2 4-15
Slagvaardig (R) 4-13

Programma 15 oktober:
Arnemuiden – TTV Ede 14.00 uur
Sittard 2 – Slagvaardig (R)
Alexandria ’66 – Red Stars