Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

TTV Ede haalt geweldig uit in eerste competitiewedstrijd

EDE Een nieuwe naam. Een enigszins veranderd team. De ambitie om snel de degradatie voorjaarscompetitie goed te maken. Alle ingrediënten voor TTV Ede om het bezoek van Alexandria’66 uit Rotterdam kort te houden. Nadat de kruitdampen figuurlijk gezien waren opgelost mocht TTV Ede een 10-0 zege noteren.

Eip Janssen

,,Een geweldig resultaat. Een onverwacht grote winst op Alexandria’66 die wij vooraf als een mede titelkandidaat hadden ingeschaald”, opende TTV Ede speler Yorick Schurink (archieffoto samen met Alice Barendrecht).

Met de teammaatjes Maarten Loeve en Rémon Langius werd de weg naar de doelstelling eerste divisie ingezet. De eerste drie partijen werden in winst omgezet tegen de Rotterdammers. Bij Alexandria’66 speelde de eerder ook in Ede tafeltennissende Laurens van Raadshoven mee. ,,Rémon Langius had vier games nodig. Maarten Loeve en ik maar drie. Een begin waarvan je vooraf droomt”, ging Schurink verder. Het dubbelspel was een thriller op zich. Bij een 2-2 stand wist het Edese duo Loeve/Schurink de vijfde game met 11-3 te verzilveren.

,,Daarna liep het als een trein. Alleen Maarten Loeve kende in de tiende en laatste partij wat obstakels. Maar in de vijfde en beslissende game liet de 11-4 zege niet te wensen over. Dat onze supporters met ‘helemaal niets in Rotterdam’ reageerden was logisch. Maar het deed onze tegenstanders ook te kort. Het Rotterdamse trio gaf goed tegenstand. Ik denk dat je gewoon moet vaststellen dat TTV Ede, niet alleen de nieuwe naam heeft gevestigd, maar ook met nieuw elan aan deze competitie is begonnen”, sluit Yorick Schurink tevreden af.

Wedstrijden zaterdag 17 september:
TTV Ede – Alexandria’66 10-0
Arnemuiden – Slagvaardig 6-4
Sittard 2 – Red Stars 3-7

Programma zaterdag 24 september:
Alexandria’66 – Sittard 2
Slagvaardig – TTV Ede 16.00 uur
Red Stars – Arnemuiden