Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

TTV Ede speelster Alice Barendregt vice-kampioen NK tafeltennisdubbel

Alice Barendregt vice-kampioen NK tafeltennisdubbel

De bij TTV Ede spelende Alice Barendregt speelde een geweldig NK-tafeltennis in Zwolle. In het dubbelspel werd een tweede plaats op het NK tafeltennis behaald. Het als eerste geplaatste dubbel Sanne de Hoop en Yana Timina was in de finale met 3-0 te sterk.

Door: Eip Janssen

,,Ik kijk terug op een mooi tafeltennisweekeinde. Vice-kampioen van Nederland is toch ook een mooie bekroning van een zwaar weekeinde. Met oud-teamgenoot Monique van Spreuvel-Posthuma (Smash Hattem, red.) is goed gepresteerd. Wij waren de nummers 5 tot en met 8 ingeschaald. Boven verwachting dit resultaat. Hoe ik nu afsluit? Met een doping controle. Heb ik dat ook eens meegemaakt”, lacht Barendregt.

ENKEL In het enkelspel was de loting voor Alice Barendregt niet gunstig. In de tweede ronde (laatste 16) verloor zij van Shuohan Men, drievoudig en regerend Nederlands kampioen. ,,In de eerste ronde op ervaring gewonnen van Priscilla Loesberg. Tegen de huidige Nederlands kampioen wel een game gepakt. Maar zij was met 1-4 te sterk”, is Barendregt eerlijk.

De medailles en bloemen zijn binnen. Alice Barendregt (links)
De medailles en bloemen zijn binnen. Alice Barendregt (links)

DUBBEL In het dubbelspel vormde de bij TTV Ede spelende Alice Barendregt dus een dubbel met haar oud Smash teamgenoot. ,,Tien jaar geleden speelde wij in Hattem al samen. In de eerste ronde werd relatief eenvoudig van de verdedigsters Depuydt/Van Bohemen gewonnen. Onze ervaring was doorslaggevend”, oordeelde Barendregt.

In de kwartfinale stond het duo tegen de als tweede geplaatste Men/Jorguseka. ,,Mooi dat ik samen met Monique (Van Spreuvel – Posthuma, red.) revanche kon nemen voor mijn enkelspel nederlaag tegen Men”, oordeelde Alice. De daverende verrassing werd in de vijfde en beslissende game bereikt. ,,Wij overtroffen onszelf en blonken uit in plezier en vechtlust. Onze vreugdekreten moeten buiten de zaal hoorbaar zijn geweest”, ging de TTV Ede speelster verder.

In de halve finale wachten twee bekende speelsters van SKF (Veenendaal). ,,Met Brenda Vonk – Huntelerslag heb ik lang samengespeeld bij SKF. Die ken ik dus door en door. Bij 0-2 dachten we toch dat er meer in zat dan een kansloze nederlaag. Te veel onnodige fouten werden gemaakt. Die moesten worden vermeden en dat lukt. In drie mooie maar ook duidelijk gewonnen games is de finale bereikt. Dat de finale werd verloren is eerst een kleine teleurstelling. Maar uiteindelijk overheerst een goed gevoel. Er is door ons als dubbel naar vermogen gepresteerd. Voor mijzelf maar zeker TTV Ede reclame gemaakt. Wat wil je nog meer”, sluit Barendregt af.