Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

TTV Ede Team1 Kampioen

TTV Ede kampioen en promoveert naar eerste divisie

,,Het kampioenschap en de promotie naar de eerste divisie is binnen. Het duurde wel bijna vijf uur. Maar het 5-5 gelijkspel bij Red Stars (Venray) voelt als een zege en een bevrijding”, jubelde TTV Ede speler Yorick Schurink na afloop.

Rémon Langius, Yorick Schurink, Alice Barendregt en Maarten Loeve zetten TTV Ede op de kaart. PR TTV Ede
Rémon Langius, Yorick Schurink, Alice Barendregt en Maarten Loeve zetten TTV Ede op de kaart. PR TTV Ede

Door: Eip Janssen

Omdat andere wedstrijden eerder waren begonnen wist TTV Ede bij het begin al dat minimaal twee punten genoeg zouden zijn. ,,Maar je stelt je als team (Maarten Loeve, Yorick Schurink en Alice Barendregt, red.) in op een overwinning. Dat is onze plicht. Ook voor de deze keer niet spelende teamgenoot Rémon Langius. Maar hij was wel aanwezig. Ook klasse.”

De kampioenswedstrijd liep niet helemaal zoals gehoopt. ,,TTV Ede kwam met 1-3 achter. Alleen Maarten (Loeve, red.) wist te winnen. Maar het venijn zat in de staart waar wij drie van de vier enkelspelen wisten te winnen. Dan is het tijd om feest te vieren en dat is gelukt”, ging de TTV Ede speler verder.

Schurink, binnen de club ook belast als bestuurslid met technische zaken, kon het nog even opbrengen terug te blikken. ,,De basis voor het kampioenschap en dus promotie naar de eerste divisie is gelegd in de eerste competitiehelft. De meeste wedstrijden (behalve Arnemuiden, red.) werden met grote cijfers gewonnen. Die grote voorsprong bleek in de tweede competitiehelft voldoende om een wedstrijd voor het einde van de najaarscompetitie de titel te verzilveren. Het mooiste? Naast het kampioenschap als team, dat Rémon Langius, die een seizoen eerder de promotie van het tweede team naar de hoofdmacht maakte, goed mee kon en flink veel punten voor ons binnenhaalde. Het team van vier personen, is achteraf ongeacht wie er speelde in een wedstrijd, onze grote TTV Ede kracht geweest”, besluit Yorick Schurink blij en tevreden. Dat het team heel goed heeft gepresteerd dit seizoen blijkt wel uit de individuele resultaten. Maarten Loeve 88%, Rémon Langius 80%, Yorick Schurink 67% en Alice Barendregt 56%. En dat met nog een wedstijd te gaan in en tegen Sittard 2.

Uitslagen zaterdag 19 november:
Arnemuiden – Sittard 2 6-4
Alexandria’66 – Slagvaardig (Rheden) 9-1
Red Stars – TTV Ede 5-5

Stand met nog een wedstrijd te gaan:
TTV Ede 9-64 Kampioen en promoveert
Alexandria’66 9-51
Arnemuiden 9-48
Red Stars 9-47
Sittard 2 9-37
Slagvaardig 9-23

Programma laatste speelronde 26 november:
Sittard 2 – TTV Ede 15.00 uur
Alexandria – Arnemuiden
Slagvaardig – Red Stars