Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Van Ee prolongeert titel bedrijfscompetitie tafeltennis

‘Tafeltennissen is voor jong en oud’

[EDE] Van van Ee Luxe (terrasoverkappingen), gevestigd Boylestraat 56, 6718 XM Ede, heeft de bedrijfstafeltennis-competitie, voorjaar 2022 gewonnen.

Door Eip Janssen

Daarmee zorgde het vijftal tafeltennissers voor een mooie prestatie. Het is in de vierentwintig edities nog niet zo vaak voorgekomen dat een bedrijfsteam de titel prolongeerde. Deze keer werd op de laatste speeldag van het door BIT.NL en nieuwsblad Ede Stad georganiseerde toernooi de titel verdeeld.

,,Het was best spannend. De eerste keer lukte het ons toch wel wat gemakkelijker de titel te veroveren. Misschien ook wel logisch want de vorige editie kwamen wij, behoudens Rémon Langius, als relatieve nieuwkomers binnen. Nu is onze klassensterkte aangepast aan de realiteit”, lacht Jasper van Hierden.

Op de slotavond wist Van van Ee tegen Grand café Mr. Bojangles een 7-3 zege te behalen. Directe belager BIT.NL boekte een 5-5 gelijkspel tegen Midgetgolf De Dikkenberg. ,,Wij stonden drie punten voor dus mochten wat verspelen, maar nu is de score met zes punten gewoon duidelijk”, was Van Hierden gedecideerd. Met Huib Poot en Jeroen Hutten werd de titel behaald. ,,Onze kopman Langius was op vakantie in Spanje. Of wij hem gemist hebben?. De vraag stellen is ze toch beantwoorden”, oordeelde Van Hierden nuchter.

BELANGSTELLING Hij omschrijft zijn bedrijf als volgt: de aandacht voor het bedrijfstafeltennis binnen het bedrijf is echt groot. Er wordt altijd naar onze resultaten geïnformeerd, en de woensdagkrant van Ede Stad gespeld of we erin staan. Dit bedrijf (Van van Ee, red.) heeft een passie voor het produceren en leveren van design maatwerk overkappingen van topkwaliteit materialen, voor mensen die willen genieten van een comfortabel buitenleven. En die slogan proberen wij voor en namens het bedrijf ook bij het tafeltennissen weer te geven.”

Eerder gaven de Van van Ee spelers al aan dat zij met zijn allen steeds bezig zijn om zo gezond mogelijk te leven. ,,En wat hoort daarbij? Bewegen? Dus wat zie je steeds meer in bedrijven en ook bij ons? Er wordt een tafeltennistafel neergezet en je kunt je gang gaan. Steeds meer werknemers gaan wat fanatieker pingpongen. En dus is een potje tafeltennis in de pauze niet langer genoeg. Bedrijfstafeltennis is voor velen dus ook voor ons een serieuze optie geworden. En het mooie is dat BIT.NL en op de achtergrond Ede Stad het ook mogelijk maken een beetje te netwerken”, heeft van Hierden gehoord.

JONG EN WAT OUDER En zonder enige bijbedoeling merkt hij nog op dat je ongeacht je leeftijd kunt tafeltennissen. Een mooie uitspraak die past bij het bedrijfstafeltennis dat bij BIT.NL plaatsvindt. De 18-jarige Anne Voerman (Grand café Mr. Bojangles) is de jongste deelneemster. ,,Ik zit in de eindexamenklas HAVO. Tafeltennissen is echt een leuke sport. Ik ben begonnen in de jeugd bij BIT.NL. Nu speel ik mee bij Bojangles. Ik kende al wat spelers en hun vraag het team te versterken vond ik leuk”, lacht Anne breeduit.

De oudste deelneemster aan de bedrijfstafeltenniscompetitie is Leida Lok. ,,Ik ben inmiddels 82-jaar maar nog zo fit als een hoentje. Tafeltennissen is naast mijn creatieve arbeid (Beeldend kunstenaar, red.) een uit de hand gelopen hobby. Ik speel op maandagmiddag, donderdagmorgen en donderdagavond mijn partijtje mee. Als het enigszins kan ga ik op zaterdag naar tafeltenniswedstrijden bij BIT.NL kijken. Ze maken weleens een grapje dat BIT.NL mijn tweede huis is geworden. Eigenlijk is het waar”, meent Leida Lok.

DAMES Zowel Anne Voerman als Leida Lok zijn blij dat er meerdere dames meedoen. Deze sport is van alle gezindten, leeftijden en niveaus. Het feit dat de organisatie een puntensysteem heeft ontwikkeld waarbij je tegen een sterkere speler niet bij voorbaat kansloos bent, is echt uniek”, zegt het duo.

Anne Voerman speelde acht van de tien wedstrijden mee. ,,Ik heb 36,21 procent van de mogelijke punten behaald. Teleurgesteld dat dat niet hoger lag? Welnee, het plezier dat ik elke donderdagavond mag beleven zorgt dat ik bijna bij de honderd procent kom.”

Eenzelfde gevoel heeft Leida Lok ook. ,,Ik heb zes keer meegespeeld, maar was de andere avonden vrijwel altijd als toeschouwer aanwezig. Mijn eindscore over deze voorjaarseditie is uiteindelijk 39,53 procent geworden. Ik had gehoopt op een score van de helft van mijn leeftijd. Laat dat het doel van de najaarseditie worden. Verder deel ik met Anne dat het plezier elke donderdagavond overheerst”, sluit Lok af.

NIEUWKOMER Het lijkt wel een goed nieuwsshow want even verderop in de zaal geniet Gradus Groothengel van een welverdiend drankje. ,, Ik woon nu een jaar of wat in Ede. Ik hoorde van het fenomeen bedrijfstafeltennis en heb met mijn bedrijf ingeschreven. Nee, geen moment spijt van gehad. Superleuke sfeer en gezellig. Uiteindelijk zijn we in de middenmoot geëindigd. Je moet niet gelijk willen opvallen”, tempert Gradus de verwachtingen.

Wel zet hij de toon voor de volgende editie. ,,Ik hoorde dat dat de vijfentwintigste, dus een jubileum editie wordt met een feestelijke aankleding. Bengelmedia heeft in het clublokaal een mooi sponsorbord laten ophangen. Ik ben met mijn bedrijf van beroep een creatieve marketeer die meedenkt met de klant hoe je meer rendement met marketing kan behalen. Wat hij het leukste bij Bengel vindt: het is supergaaf als de klant blij is met het eindresultaat van de campagne (www.bengelmedia.nl). De volgende editie zijn wij er zeker bij”, meent Groothengel.

VOORZITTER ,,Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik deze avond moet afsluiten. De tendens dat alles naar tevredenheid is verlopen is geweldig. De organisatie bestaande uit Peter Groen, Arjan de Boer en mij doet dit graag”, vult BIT.NL voorzitter Wim Spelt aan.

,,Natuurlijk zijn de afgelopen edities door corona wat moeizamer verlopen dan normaal. Maar de wijze waarop de teams onderling eventuele eerder afgelaste wedstrijden alsnog hebben ingehaald was geweldig. Ook was er begrip voor het feit dat BIT.NL als vereniging soms lastige (geen bar open, coronapastoegang etc. Red.) maatregelen moest nemen. Maar corona stopte ook bij niet bij onze deur.”

Wim Spelt, die hoofdsponsor BIT.NL na dit seizoen ziet vertrekken zag zijn leden niet bij de pakken neer gaan zitten. ,,Men kan de vereniging op allerlei manieren steunen. Niet alleen lid zijn maar ook lid van de club van honderd worden. Daar is goed gehoor aangegeven. Dat verlicht tevens de financiële zorgen na het wegvallen van onze trouwe sponsor BIT.NL. Ook wij moeten op de kleintjes letten en daarom is de bedrijfstafeltenniscompetitie een welkome aanvulling op het tafeltennis aanbod. Natuurlijk heeft een voorzitter zorgen over en met zijn club. Maar ons huidige bestuurlijke team maakt het mogelijk met plezier de taken in het belang van de vereniging te vervullen. Nee, ik heb er nog geen moment spijt van de preses te zijn geworden”, sluit Spelt af.

FANTASIE OF FANTAZIEHUIS Het laatste positieve woord is aan Henny Pouw (www.fantaziehuis.nl). ,,Wij doen dit jaar voor het eerst mee. De laatste plaats is ons aandeel in een leuke competitie. Samen met mijn dochters Angelique en Patricia gespeeld. En samen zeggen wij nu: Vele laatsten zullen de eerste zijn. Men is voor de najaarseditie vast gewaarschuwd”, eindigt Henny Pouw gedecideerd.

Achter Van van Ee eindigden op: 2. BIT.nl; 3. D & O Administratie Belastingadvies B.V., 4. Midgetgolf De Dikkenberg; 5. Tapasia, 6. Bengelmedia, 7. Spelt Financiële Adviseurs; 8. Uw Pianowinkel, 9. Grand Café Mr. Bojangels; 10. Massagepraktijk De Cirkel – Ede en 11. Fantaziehuis Bennekom. De najaarseditie 2022 start medio september weer.