Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Verslag 2 Jeugd Toernooien

Hoezo druk!!!!!!

3e Starterstoernooi Shot Wageningen

Het hebben van zoveel jeugdleden (bijna 60 inmiddels) zorgt er ook voor dat veel spelers aan competitie en toernooitjes meedoen. Zo hadden wij zaterdag 25 mei maar liefst 2 toernooien op één dag.

In Wageningen vond het 3e Starterstoernooi van het seizoen plaats. Bij dit toernooi is het de bedoeling dat beginnende spelers kennis kunnen maken met het spelen van wedstrijdjes. Als begeleiders waren mee Elve en Manuel. Elve heeft een kort verslag geschreven.

Zaterdag 25 mei stond het starters toernooi in Wageningen op de planning. Wij, als TTV Ede gingen met maar liefst 7 kinderen het toernooi in. In 8 wedstrijden tegen andere clubs (en elkaar) konden Daan van Ginkel, Rowin Hooijer, Rens Hooijer, Max Krijt, Josias Neuteboom. Thijn Bongers en Kyrylo Voronov ervaring opdoen met wedstrijden spelen. Er zaten erg leuke potten tussen. Om af te sluiten werd er nog een eindspel gespeeld met als grote winnaar Rowin, die als laatste overbleef bij rond-om-de-tafel. Onwijs leuk om al dat (nieuwe) talent aan het werk te zien en we kunnen niet wachten om te zien waar dit naar toe gaat groeien!

Basisscholieren Kampioenschap Nederland TTV Nieuwegein

Met 4 spelers die namens TTV Ede meededen en 2 spelers die via hun eigen school meededen was de club met maar liefst 6 spelers goed vertegenwoordigd. Deze keer waren er 80 deelnemers en dat was een groot succes aangezien er vorig jaar maar 55 deelnemers waren. Op naar de 100 voor volgend jaar.

De opzet van het toernooi was zo dat alle spelers tot het einde konden doorspelen. Best veel wedstrijdjes maar ach, daar kom je tenslotte voor. Wat ook besloten was, en dat vond ik een hele goede, dat spelers tijdens de wedstrijden niet gecoacht mochten worden.  Aangezien sommige fanatieke papa’s het toch weer niet konden laten kon ik het ook weer niet laten en heb ik vriendelijk (of niet), maar dringend wat ouders moeten verzoeken zich er niet mee te bemoeien. Blijft lastig blijkbaar!!!

Eigenlijk hebben alle spelers van ons het heel goed gedaan. Ze kwamen allemaal in het bovenste schema terecht. Natuurlijk is er altijd een baas boven baas en dat was deze keer Oliver Pilzak. In de winnaarspoule van de groepen 7 en 8 wist hij toch vrij makkelijk de 1e prijs binnen te halen en mag hij zich een jaar lang Basisschool Kampioen van Nederland noemen. Gefeliciteerd. Ook gefeliciteerd Jonathan Ebbers want die presteerde het om in dezelfde winnaarspoule de 3e plaats te behalen.

Bij de groepen 5 en 6 wist Ayaan Marathe een prachtige 2e plaats te behalen. De teleurstelling was groot nadat hij in de finale maar net verloor maar gelukkig was hij later toch wel blij met zijn 2e plaats.

Al met al was het toch wel een lange maar wel zeer geslaagde dag.

Prijswinnaars Groepen 5 en 6
Olivier met zijn 1e prijs
3e Prijs Jonathan
2e prijs Ayaan