Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Verslag 2e speelronde 55plus toernooi 2022

Ben Ploegaert aan kop 55plus recreantentoernooi

[EDE] De tweede speelronde van het 55plus ‘Hans Degenaar toernooi’ heeft hier en daar de ranglijst aardig op zijn kop gezet. Of dit kwam doordat een paar coryfeeën wat minder speelden of door de speelparing bleef een onbeantwoorde vraag. Menig favoriet voor de eindzege stond Rinus Hebgeheurd geen interview toe. Of was al verdwenen voordat Rinus van zijn bekende langdurige zit aan de bar af kwam.

In het tafeltennis bestaan veel wat-als – scenario’s. Als Aart Jansen zijn laatste twee partijen niet achter elkaar had hoeven spelen. Als die randbal van Michael Veenendaal er nu eens niet was geweest. Als spelen met rubber niet zou zijn toegestaan. Waar zouden Hennie Pouw, Jan Mostert (deze keer afwezig wegens ziekte, red.) en/of Albert Nauta dan de punten vandaan moeten halen? Als is als verbrande turf. Je hebt er niets aan. De ranglijst liegt niet. Ben Ploegaert, Henny Pouw, Bert v.d. Bovenkamp, Leida Lok, Albert Nauta en Rob de Pater staan niet voor niets waar ze staan. Maar onze virtuele koploper is nieuwkomer Kees Konings. Hij is de enige speler met een 100% score. Hij sloeg vorige week over. Wellicht volgende week ook dan blijft je op een ongeslagen status staan. Maar Rinus denkt dat Kees Konings zo niet in elkaar zit. Hij is een doorbijter achter de tafel en zal het nog menige tafeltennis coryfee heel moeilijk gaan maken.

<Foto 4> Kees Konings en Ben Ploegeart, beiden links achter de tafel, staan er goed voor.

Dat deden de deelnemers de wedstrijdlijder (geen tikfout, Rinus.) ook. Eerst twee afzeggingen, aangepast programma maken. Dan gaan spelers vriendschappelijk spelen tegen een gast. De wedstrijdleider onderbreekt zijn eigen partij en zet de twee op het programma staande spelers alsnog tegen elkaar. Na sluitingstijd moet hij op zoek naar enkele uitslagen. Niet ingevuld wel gespeeld. Rinus adviseert Eip voortaan gewoon een ‘nul’ uit te delen. Mar wat Rinus het meest opviel was enkele deelnemers elkaar alleen maar bij de voornaam kennen. Of het programma voortaan niet meer alleen met achternamen gevuld kan worden!

Rinus, niet te lang aanwezig viel nog iets op. De ‘oudjes’ maken zich zorgen waar dit land naar toe moet. Maar voor elk probleem hebben zij wel goede een oplossing. Misschien moeten onze politici elkaar maar eens een keer niet bevechten in de tweede kamer, maar gezellig bij TTV Ede komen koffiedrinken. En laten we dan Johan Derksen (Vandaag Inside) ook uitnodigen. Het land wordt er (niet) beter van. Maar dat terzijde.

Als je niet wilt opvallen, moet je de bal gewoon terugslaan dat kost iedereen de minste moeite. Ons bin zuunig dat kan slechts één deelnemer zeggen. Rinus had geen idee over wei het ging. Het gehoor is niet altijd even goed. Ze noemen dat geloof ik ook wel Oost-Indisch doof als het uitkomt. Maar dat terzijde. Op de ranglijst (heel hoog) zag hij Ben Ploegaert staan. Een Zeeuw die veel zweet en een subtiel loopvermogen heeft. Hij gaat economisch om met zijn loopvermogen. Geen stap te veel en toch punten scoren. Het deed Rinus even denken aan ‘Zeeuws Meisje’, bekend uit de reclameleuzen “Ons ben zuunig” en “geen cent te veel”. In dit geval ‘geen stap te veel’. Ons ben zuunig tenzij er punten te verdienen zijn. Die Zeeuwen toch. Opvallend? Nee, want Rinus ziet met genoegen dat elke tegenstander het Ben gunt. Terug nog even naar deze twee speelronde. Wisten jullie dat er 78 games in 35 duels zijn gespeeld met een score van enkele honderd punten in totaal. Dat Edenaren of die zich Edenees noemen dus niet zuinig zijn met energie. Benieuwd hoelang we nog mogen blijven douchen. Dat schijnt bij menig club al een probleem te zijn, gezien de stijgende energieprijzen. Ook daarvoor heeft de 55plusgroep al een oplossing. ,,Ik heb mijn vrouw aan het breien gezet. Geen verwarming meer aan deze winter. Wel een extra willen deken of trui”, is de oplossing.

Terug naar ons toernooi 55plus recreanten. Ben Ploegaert bovenaan. Kees Konings 100 procent. Jaap Waaijenberg en Francine Koster voorlopig hekkensluiters. Betekent dat dat de kampioen al bekend is? Als dat dat zo was zou Rinus dit geleuter kunnen stoppen. Als staat ook voor een gezegde: Als de boeren niet meer klagen en de pastoors niet meer vragen, dan nadert het einde der dagen. Vrij vertaald betekent dat dat sommige mensen nooit veranderen. Dus niet meer klagen over pech, verkeerde indeling, randballen, service uit de hand of over de koffiesmaak. Draag je lot als een echte tafeltennisser. Rinus weet zeker dat aan het einde van deze zeven weken alle deelnemers op de plaats staan waar ze thuishoren. De schaal indeling zal het bewijzen.

Rinus wil nog wel even terugkomen op zijn voortijdig vertrek vorige week. Hij hoorde dat dit te vroeg was. Maar wat jullie als binnen tafeltennissende deelnemers niet weten dat Rinus het hart in de keel had vorige week donderdag. Een wonder dat hij er vandaag nog even was. Wat gebeurde er? Een kreet die niet mis te verstaan was: ‘dak op’. Deze schrijver dacht iets onjuist te hebben gedaan en reed snel weg. Wat bleek de mannen van de 55plus groep opgejaagd door verkeersleider Jan Mostert hebben prachtige reclameborden op ons dak van het clubhuis gezet. Maar daar moet je ‘dak voor op’. Hulde aan Michael Veenendaal, Dick van de Wardt, Imre van Santen, Jan Mostert, Albert Nauta, Jan Oosterbeek, die dat klusje klaarden. Zeg maar eens dat 55plussers geen conditie hebben. Laat staan inzet voor de club. Eerst bezweet van het tafeltennissen en dan het ‘dak op’ worden gestuurd is nog eens iets anders dan met een tafeltennisballetje de hort op worden gestuurd. Het eerste is nuttig, het tweede soms triest. En wat heel bijzonder was dat op RadioNL het nummer van Peter Koelewijn langskwam: ‘Kom van dat dak af’. Maar goed dat Jan Mostert dat niet hoorde. Weer iemand die aan mijn positie morrelt zou de maestro hebben gedacht. Het is al genoeg dat Rinus Hebgeheurd dat af en toe doet in dit verslag. Wat een sponsorborden trouwens in dit clubhuis. Koop bij onze adverteerders en zeg dat je van TTV Ede bent. Het helpt wellicht en kwaad kan het zeker niet.

Oudere mensen hebben moeite met inparkeren hoorde Rinus vanmorgen ook. Een van de redenen dat onze Bert (Van de Bovenkamp) wat laat was. Het staat al barstens vol werd door Bert opgemerkt. Rinus geloofde het niet en ging op onderzoek uit. Bij onze tafeltennisclub lijkt het gezegde waarheid te worden, zeker op de donderdagochtend en avond bij bedrijfstafeltennissen. De auto’s staan heinde en verre geparkeerd. Maar de ruimte ertussen is soms zo groot dat er minimaal drie auto’s meer op het parkeerterrein zouden kunnen staan. Nee, neem dan een voorbeeld aan de 55plusgroep. Zij komen op de fiets of E-bike. Een ander vindt lopen een leuk lokkertje in de ochtend. Trouwens over E-bikes gesproken. Die nemen aardig wat ruimte in met de ruime tassen. Of zou er wat lekkers inzitten wat ze alleen uitdelen als Rinus weg is?

Of Rinus volgende week nog een bijdrage maakt is de vraag. De reden? Hij hoorde tijdens de koffiepauze de volgende discussie: heb je dat leuterverhaal van Rinus (wie) ook gelezen? Ja, was redelijk maar ook niet meer dan dat. Wat mij stoort is de taalfouten. Ik geef er één als voorbeeld ‘Spelt’ werd opgemerkt. Je kon een speld horen vallen want niet iedereen had door waar het overging. Ik (Rinus) ben maar naar de wc gegaan. Dus hoe de discussie afliep geen idee. Maar voor de argeloze lezer is Spelt onze Wim. De voorzitter van TTV Ede. Een speld is iets wat je opgespeld krijgt bv bij een ALV. Daar komt Rinus dus zeker niet voor in aanmerking, maar dat terzijde.

<Foto 2> Marion van Aubel en Lieneke Langeraar (rechts) maakten er een leuk en spannend duel van.

Tot slot want al alle gedachten komt ooi een einde. De privacywetgeving staat volgens deze club geen verjaardaglijstjes toe. Rinus toch wel erg nieuwgierig heeft ‘geheurd’ dat er tijdens dit toernooi twee deelnemers jarig zijn. Niet verder vertellen maar het zijn: ….Ja, dat hadden jullie wel willen lezen. Goed een paar kleine aanwijzingen dan: Bennekom boven (24/09) of bijna van adel (13/09) maar je schrijft het anders. De wedstrijdleider moet maar zorgen dat deze twee leden op die dagen geen al te moeilijk programma hebben. Veel handen schudden en dan met zweethandjes een balletje slaan, gaat vast niet samen.

Uw scribent
Rinus Hebgeheurd.

50Plus Toernooi 2022
1-sep 8-sep 15-sep 22-sep 29-sep 6-okt 13-okt Totaal Gemiddeld
1 Ben Ploegeart 3 4 0 0 0 0 0 7 75,00%
2 Henny Pouw 3 3 0 0 0 0 0 6 70,00%
3 Bert v.d. Bovenkamp 2 3 0 0 0 0 0 5 59,10%
4 Leida Lok 2 3 0 0 0 0 0 5 57,90%
5 Albert Nauta 2 3 0 0 0 0 0 5 57,90%
6 Rob de Pater 2 3 0 0 0 0 0 5 55,00%
7 Kees Konings 0 4 0 0 0 0 0 4 80,00%
8 Eip Janssen 1 3 0 0 0 0 0 4 57,90%
9 Jan Oosterbeek 3 1 0 0 0 0 0 4 52,60%
10 Aart Jansen 3 1 0 0 0 0 0 4 52,60%
11 Michael Veenendaal 3 1 0 0 0 0 0 4 50,00%
12 Anton vd Hoven 0 3 0 0 0 0 0 3 66,70%
13 Imre van Santen 3 0 0 0 0 0 0 3 66,70%
14 Jan Mostert 3 0 0 0 0 0 0 3 60,00%
15 Lieneke Langerak 2 1 0 0 0 0 0 3 47,60%
16 Gerard Beijen 1 2 0 0 0 0 0 3 38,90%
17 Marion van Aubel 0 2 0 0 0 0 0 2 45,50%
18 Wim Houkes 2 0 0 0 0 0 0 2 40,00%
19 Dick van de Wardt 2 0 0 0 0 0 0 2 18,80%
20 Gerard Pouw 1 0 0 0 0 0 0 1 40,00%
21 Ed Vaessen 1 0 0 0 0 0 0 1 26,30%
22 Jaap Waaijenberg 0 0 0 0 0 0 0 0 11,10%
23 Francine Koster 0 0 0 0 0 0 0 0 11,10%

 

08-09-2022