Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Verslag CK Jeugd 2024 (update)

RECORD AANTAL DEELNEMERS CLUBKAMPIOENSCHAPPEN JEUGD

Januari is een drukke maand, een zeer drukke maand mogen wij wel zeggen. Gelderse Kampioenshappen, Nederlandse Kampioenschappen, start competitie en dan ook nog de clubkampioenschappen voor de jeugd op zaterdag 13 januari.

Alle prijswinnaars op een rijtjeAlle prijswinnaars op een rijtje

De wedstrijdleiding was in handen van Carola, Dustin en Frank en het eten en drinken werd weer fantastisch verzorgd door Martin Knijff. Allemaal ontzettend bedankt.

Maar liefst 38 deelnemers hadden zich opgegeven. Helaas hadden wij wel de nodige afmeldingen maar dan nog bleven er 34 over. Het bleek lastig om iedereen nog zoveel mogelijk aan het spelen te krijgen dus moeten wij nadenken of wij het volgend jaar over twee dagen moeten verspreiden.

Het toernooi was ingedeeld in een eigen klasse op niveau en een Open Klasse.

Zoals altijd komt de clubkampioen uit de Open Klasse. In deze klasse kan iedereen tegen elkaar uitkomen ongeacht het niveau. Zo speelden de 6 spelers uit de A-klasse hun eerste ronde tegen de spelers uit de C-klasse. De C-spelers konden op deze manier ook eens een wedstrijdje tegen de beste jeugdspelers van de vereniging spelen. De volgende ronde gingen 32 spelers de strijd aan met elkaar. Oliver en Jonathan haalde mooi de kwartfinale van de Open Klasse maar daarna was het voor hun voorbij tegen Joshua en Sophie.

De halve finales waren niet echt spannende wedstrijden maar de overwinningen werden nou ook niet echt cadeau gedaan. Er werd gestreden om elk punt. De finale ging tussen de als 1e  geplaatste Joshua en de als 2e geplaatste Sophie. Wie nou dacht dat Joshua dat wel even ging winnen kwam bedrogen uit. De hele dag al fantastisch spelende Sophie dacht er toch heel anders over. Niet alleen technisch en tactisch was ze heel goed bezig maar ook mentaal viel alles deze keer op z’n plek Onder het toeziend oog van vele toeschouwers werd het een mooie overwinning met 11-7, 11-8, 9-11 en 11-2 tegen de gedoodverfde winnaar Joshua.  Met een welverdiend applaus mocht Sophie daarna niet alleen de 1e prijs in de Open Klasse in ontvangst nemen maar ook de weer opgedoken wisselbeker. Gefeliciteerd Sophie met dit perfecte resultaat.

Sophie Bongers 1e prijs en clubkampioen Open Klasse
Sophie Bongers 1e prijs en clubkampioen Open Klasse

De A-klasse was een 6-kamp Jeugd 1 samen met Boaz uit team 2. Geen verrassingen in deze poule en zo ging de finale tussen Sophie en Joshua 2e en 1e geplaatst waarbij Joshua vrij duidelijk met 11-6, 11-6,  9-11 en 11-6 de winst naar zich toe trok en kampioen in de A-klasse werd.

Joshua Jonkman 1e prijs ꓮ-klasse
Joshua Jonkman 1e prijs ꓮ-klasse

In de B-klasse waren er maar liefst 24 deelnemers. Dat werd flink puzzelen maar 8 poules van 3 was de minst slechte oplossing. Van die 8 poules gingen de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde. Voor de nummers 3 werd er nog een troosttoernooi georganiseerd.

Bij de laatste 16 hadden wij weinig verrassingen te noteren. Te zien was dat het niveau van de spelers dicht tegen elkaar lag waardoor er flinke “gevechten” te zien waren. Spannend voor de spelers, mooi voor het publiek. Voor de laatste 8 plaatsten zich Oliver, Kevin, Merel, Tiemen, Jonathan, Seth, Lauran en Jorrit.  Soms werden de wedstrijden makkelijk gewonnen, soms moest er echt om gestreden worden. In de halve finales won Oliver redelijk makkelijk met 11-6, 12-10 en 11-8 van Merel maar dat de laatste in de halve finale stond was al een prachtige prestatie. In de andere halve finale moest Jorrit tot het gaatje gaan om zich Seth van het lijf te houden. In een spannende en vooral emotionele 5e game wist Jorrit  te winnen met 11-6, 10-12, 2-11, 11-6 en 11-4 en stond ook hij in de finale.

Oliver Pilzak 1e prijs B-klasse
Oliver Pilzak 1e prijs B-klasse

In een spannende en zeer goede finale speelde Oliver en Jorrit af en toe de meest mooie rally’s. Het ging van links naar rechts en dan leek Oliver de beste papieren te hebben maar dan kwam Jorrit weer heel goed terug. Toch bleek Oliver in de 5e game de meest koele kikker te zijn en kroonde hij zich in zijn eerste clubkampioenshappen bij onze vereniging direct tot kampioen in de B-klasse. Oliver van harte gefeliciteerd.

Het troosttoernooi van de in de eerste ronde uitgeschakelde spelers van de B poules werd verrassend maar niet minder verdiend gewonnen door Femke Knijff. Dat het niveau dicht bij elkaar lag was wel duidelijk na de laatste wedstrijd Alle 5 de deelnemers behaalde 2 overwinningen flink tellen dus voor de wedstrijdleiding bedankt Carola. De 2e plaats was voor Stijn de Koning.

ꓝemke 1e prijs Troosttoernooi B
ꓝemke Knijff 1e prijs Troosttoernooi B

De C-klasse was bestemd voor onze jongste deelnemers en oh jee wat hebben die zich laten zien. Helaas kwam een speler gewoon niet opdagen zonder zich af te melden en werd het een 6-kamp met Jet, Daan van Ginkel, Rowin, Casper, Josias en Daan Roelofsen.  Daan, Rowin en Daan zijn pas twee maanden bij ons aan het tafeltennissen en ze lieten zien echt al heel goed te kunnen spelen. Was het winnen voor Rowin nog een beetje lastig, dat het met zijn talent wel goed zit liet hij echter wel zien. Daan & Daan deden het iets beter, nou iets, ze werden 1e en 2e in deze poule waarbij Daan van Ginkel zich een jaar lang clubkampioen in de C-klasse mag noemen en Daan Roelofsen een zeer verdienstelijke 2e plaats behaalde.

Daan van Ginkel 1e prijs ꓚ-klasse
Daan van Ginkel 1e prijs ꓚ-klasse

Verslag: Frank du Bois