Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Verslag familietraining C-selectie

Verslag familietraining C-selectie

Hoi allen,

Wat zijn wij dit afgelopen seizoen toch verwend door de vele succesvolle activiteiten, toernooien en trainingen. Zoals elk jaar sluiten wij de trainingen van de C-selectie af met de oudertraining en dat werd ook weer een gigantisch succes.

Maandag 26 juni;

Was de oudertraining altijd al wel een redelijk succes, afgelopen maandag waren er zo veel spelers, ouders en andere familieleden dat men met de benen buitenboord bungelde. Al met al telde ik maar liefst 42 deelnemers. Het was zo druk dat ik om de 10 minuten een speelhelft moest ontruimen om de wachtenden weer aan de beurt te laten komen. Gelukkig verliep ook dat helemaal prima en kwam iedereen voldoende aan spelen toe.

Wat is nou de bedoeling van zo’n oudertraining (welke ik vanaf nu familietraining ga noemen) dat is dat jeugd met trots aan de familie kan laten zien wat ze afgelopen jaar allemaal geleerd hebben. Heel mooi om te zien was dat jeugdspelers aan de familie gingen uitleggen hoe je je batje vast moet houden of hoe je een bepaalde slag moet spelen.

Er werd volop getraind maar ook bij gekletst wat ook niet onbelangrijk is. Ouders onderling kunnen even bijpraten maar ook trainers met ouders. Een goede communicatie is en blijft heel belangrijk.

Alleen nog de eindactiviteit van zaterdag en een weekje trainen en dan zit het erop voor dit seizoen en ga wij genieten van een welverdiende vakantie. Wij zien elkaar dan weer terug vanaf maandag 14 augustus.

Prettige vakantie allemaal en bedankt voor de bijzonder fijne samenwerking afgelopen seizoen en dat geldt voor zowel spelers als ouder(s).

Frank, Michiel Dustin, Elve Joshua

Dinsdag 27 juni;

Bij binnenkomst werden de ouders verwelkomd met een bakkie koffie of thee.

Nadat de training geopend werd met een verwelkoming van de ouder en een kleine uitleg met wat we gingen doen werd er gestart met de warming up waarvan de ouders de keuze kregen om deze mee te doen. We hadden 1 dappere vader die van Maiko die de warming up mee deed.

Na een flinke warming up die door de kinderen zelf bedacht was waar de aandacht lag op diep zitten en zijwaarts bewegen gingen ze met hun ouders inspelen.

Hierbij hebben we gelijk de aandacht gelegd op het vasthouden van het batje op de juiste manier.

Na het inspelen zijn we bezig geweest met contra te spelen met forehand en backhand waarbij we zoveel mogelijk de kinderen de ouders lieten begeleiden van hoe en wat.

Zo hebben we verschillende slagen behandeld en liep de training voorspoedig en gezellig.

We eindigde de training met het koningsspel waar na een korte uitleg aan de ouders deze met veel overgave en enthousiasme mee speelden. Hierdoor ontstond er een leuke wisselwerking tussen ouders en kinderen.

Na de training kregen de trainers een goede feedback van de ouders , dat we als team goed en leuk bezig zijn met de kinderen.

Hierbij willen wij de ouders bedanken voor hun komst en hun inzet voor deze geslaagde training.

Ton, Carola en Manuel