Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Verslag Finale Nationale Jeugd Meerkampen

VERSLAG FINALE NATIONALE JEUGD MEERKAMPEN

Daar was het weer, de finale van de Nationale Jeugd Meerkampen, het hoogtepunt van het jaar tenminste dat is mijn mening. Bij veel toernooien en ook de NK Jeugd gaat het om de vorm van de dag. Bij dit toernooi moet je meerdere dagen goed spelen om de finale te kunnen halen en dan komt het aan op het laatste weekeinde. Daar spelen een heleboel dingen mee die er voor zouden kunnen zorgen dat je een minder toernooi speelt, spanning & stress, te hoge verwachtingen, vermoeidheid, accommodatie.

Op zaterdag zouden wij met 5 spelers aantreden en op zondag met 6. Helaas was Melanie Strookman, onze nieuwste aanwinst voor Jeugd 1, geblesseerd afgehaakt. Wel spelen mochten Sophie, Sabina, Coen, Oliver en Ayaan (zondag).  Zoals altijd waren er wisselende resultaten.  Zou mooi zijn als iedereen het hele weekeinde 100% speelt maar helaas lukt dat eigenlijk nooit.

Elke speler had een eigen coach en dat is pure luxe. Hoewel het voor de coaches ook niet altijd eenvoudig en leuk bleek was ik toch weer heel blij dat ik er voldoende bereid gevonden had om de spelers te helpen waarvoor grote dank. Daarnaast waren er ook de nodige ouders om de spelers aan te moedigen.

Meisjes O-17

Hierbij hadden wij twee ijzers in het vuur Sophie Bongers en Sabina Sapkota. Sabina had het behoorlijk moeilijk. Helaas zat zij zichzelf te veel in de weg om een beter resultaat te halen. Met 3x winst uit 11 wedstrijden zat er helaas niet meer in dan een 9e plaats van de 12 deelnemers. Positief is dat beide ook volgend seizoen nog O-17 zijn en zich nog kunnen verbeteren.

Foto: Meisjes O-17 rechts Sabina 4e van rechts Sophie
Foto: Meisjes O-17 rechts Sabina 4e van rechts Sophie

Sophie ging het een stuk beter af.  Ongeslagen op zaterdag, moest ze op zondag tegen de bovenste helft van het schema.  Uiteraard ging het zondag moeizamer maar met 1 wedstrijd meer gewonnen had ze op het podium gestaan. Wel wist Sophie de latere winnaar haar enige nederlaag aan te smeren. Nu werd ze met een ook prachtige 4e plaats beloond voor haar goede spel en haar steeds positiever wordende wedstrijdinstelling.

Jongens O-15

Foto: Jongens O-15 2e van links Coen Derks
Foto: Jongens O-15 2e van links Coen Derks

In deze klasse mocht een andere nieuwe aanwinst voor het 1e jeugdteam, Coen Derks, het proberen. Het was de bedoeling dat Dustin hem zou coachen maar helaas werd Dustin ziek. Daar ging mijn “vrije” weekeinde. Nou achteraf gezien kan ik alleen maar zeggen dat ik een prima weekeinde heb gehad als coach. Een speler die goed luistert en probeert wat je aangeeft ook om te zetten en blijft knokken om een goed resultaat te behalen maar het ook accepteert als het een keer niet gaat. Helaas, dit soort spelers worden steeds zeldzamer. Geen gedoe na  een nederlaag, 10 minuten teleurgesteld en op naar de volgende wedstrijd. Met iets meer mazzel hadden er twee overwinningen extra ingezeten. Nu haalde Coen met  5 overwinningen een mooie en meer dan verdiende 8e plaats. Het is zo goed bevallen dat wij volgend seizoen onze samenwerking op de toernooien voortzetten

Jongens O-13

Speelde de andere spelers allemaal links achterin in de zaal waar het wat warmer was maar ook een stuk rustiger, Oliver Pilzak moest rechts voorin spelen bij de ingang van de zaal. Veel afleiding dus door constant langs wandelende spelers en toeschouwers. Oefening in concentratie zullen we maar zeggen. Als 1e jaars O-13 had hij toch maar mooi de finale gehaald op zich al een mooi resultaat zeker als je bedenkt dat hij nog helemaal niet zo lang tafeltennist iets wat hij zelf nog wel eens vergeet. Zijn eerste 3 wedstrijden moest hij tegen de verreweg beste spelers van deze leeftijdsgroep. Eigenlijk begon daarna pas het toernooi voor Oliver. Van de overige 8 wedstrijden won hij nog de helft wat hem een mooie 7e plaats opleverde.

Foto: Jongens O-13 2e van rechts Oliver Pilzak
Foto: Jongens O-13 2e van rechts Oliver Pilzak

Jongens O-11

Ayaan Marathe draaide helaas een niet zo goed toernooi. Bij het inspelen zag ik al dat de spanning helaas weer veel te hoog was. Zenuwachtig mag je zijn en moet zelfs om een goede prestatie te leveren maar als de spanning de overhand neemt kun je geen goede wedstrijden spelen. Met maar 1 overwinning op 7 wedstrijden werd Ayaan 8e.

Helaas neemt naar mijn mening de druk op de vooral jongere spelers veel te veel toe. Druk die zij zichzelf opleggen, druk vanuit de omgeving en vooral de alles overheersende ranglijst en ratingpunten. Het is eigenlijk teveel voor jonge spelers om te behappen maar als jonge spelers zoveel belang blijven hechten  aan de ratingspunten moeten ze er ook maar mee om leren gaan.

Al met al een vermoeiend, maar geslaagd weekeinde als coach, helaas niet als hoofdtrainer.

Met grote dank aan de coaches Michiel, Moreno, Paul, Ton en Manuel  Op naar volgend jaar.