Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Verslag Gelderse Kampioenschap Jeugd

Gelderse Kampioenschappen jeugd

Oh, oh, oh, wat een topdag was zaterdag 7 januari. Op die dag werden de Gelderse Kampioenschappen Jeugd gehouden in Nijmegen. Na alle coronaellende eindelijk weer het belangrijkste toernooi in onze afdeling. Helaas ook de laatste keer omdat de afdelingen binnen de NTTB zijn opgeheven. Maar er komt zeker iets voor in de plaats.

Maar liefst 28 deelnemers, 11 coaches en 4 ouders. Hoe krijg je dat allemaal in Nijmegen. Nou, met de bus dus. Deden wij vroeger ook, maar dat is toch al weer gauw 12 jaar geleden. Oude tijden herleven met inmiddels 50 jeugdleden.

Groepsfoto van de deelnemers van het Gelders Kampioenschap 2023
Groepsfoto van de deelnemers van het Gelders Kampioenschap 2023

Hoewel we akelig vroeg moesten verzamelen was iedereen keurig (of soms maar net) op tijd. Op tijd vertrekken dus, maar helaas, om 07.30 nog geen bus. We vertrokken dus pas om 07.50 uur. Dit was echter het enige minpuntje van de dag.

Na de nodige uitleg over wat de kids allemaal konden verwachten en wat regeltjes waar ze zich aan moesten houden konden ze na aankomst nog een half uurtje inspelen.

Als eerste wil ik alle coaches ontzetten bedanken voor hun inzet van vandaag. Het was vermoeiend maar het heeft meer dan de moeite geloond. Dan kijk ik niet zozeer naar het aantal bekers maar meer nog naar het plezier dat alle spelers deze dag gehad hebben.

De Open klasse begon om 09.00 uur. Nadat de stofwolken opgetrokken waren bleken maar liefst 21 spelers door te zijn naar de volgende ronde. Gigantisch goed resultaat natuurlijk. Wel even een dingetje voor mij, want alle spelers moesten weer een coach krijgen voor de volgende ronde. Gelukkig lukte dat weer allemaal.

In de laagste Open Klasse 10 waren van de 8 kwartfinalisten er maar liefst 7 van TTV Ede. Jesper Heij, Jorrit Nijsse, Micha Bax, Joel Karels, Matthias Kooij, Rayan Ahdour en Jonathan Ebbers. De halve finale was helemaal gevuld met onze toppers. Jesper, Jorrit, Micha en Joel. De finale werd een gevecht tussen Jorrit en Micha waarbij Jorrit eerste met 2-0 voor kwam te staan waarna Micha geweldig goed terugkwam. In de verlenging won Jorrit met 11-4 en was hij kampioen.

In Open 9 waren er drie geplaatst voor de kwartfinale, Marco v.d. Have, Rens Heijwegen en Harmen Imminkhuizen. Hiervan wist Marco mooi de finale te halen waarbij de tegenstander net even te sterk was.

In Open 8 ook 3 spelers in de kwartfinale. Rachel v. Wijngaarden, Boaz Groothedde en Marnix v.d. Sluijs. Alleen Boaz wist nog een potje te winnen maar daarna was het ook voor hem over.

Open 7 leverde helaas geen kwartfinalisten op. Daphne Knijff, Stijn de Koning en Henk-Jan van Dodeweerd werden allen in de poule uitgeschakeld.

In de Open 6 mochten Thomas Don en Matthias Hendrikse proberen een plekje in de kwartfinale te bemachtigen. Dat lukte Thomas door na een 2-0 achterstand toch nog met 11-8 in de 5e game te winnen. Daarna was het echter over voor Thomas.

In Open 5 streden Seth Stijnen en Artem Malashenko om de ereplaatsen. Artem haalde nog de halve finale maar een beker zat er voor hem net niet in.

Koen v. Wijngaarden was in de Open 4 de enige deelnemers. Hij haalde met goed spel de halve finale waarin hij helaas in een zeer spannende wedstrijd met 3-2 verloor.

Zowel Sabina Sapkota als Elve Haeck kwamen de poulewedstrijd met gemak door. Beiden wonnen in de Open 2 ook nog de kwartfinale waarna Elve in de halve helaas verloor. Sabina ging nog even door en haalde met heel goed spel de finale. Helaas was daarin de tegenstander te sterk.

Uit de Open 1 komt altijd de Afdelingskampioen van de afdeling Gelre, de hoogste titel. In deze klasse waren Manuel van Leeuwen, Sophie Bongers en uiteraard Joshua Jonkman ingedeeld. Helaas had Sophie haar dag niet, maar Manuel en Joshua haalden de laatste acht. Daarna was het klaar voor Manuel maar Joshua wilde nog wel even door en hoe. Hoewel hij zeker niet zijn beste dag had en hij er heel hard voor moest werken wist hij mooi de finale te halen. In de finale tegen zijn langjarige rivaal Stijn Stellaard gingen de eerste twee games gelijk op, daarna had Joshua duidelijk de overhand en wist hij dus de titel van Gelder Kampioen Jeugd binnen te halen. Prachtig resultaat natuurlijk, mede dankzij de aanmoedigingen van heel veel spelers van de C-selectie.

In het dubbelspel wisten Sabina met Sophie en Koen met Seth in de klasse Onder-15 zich te plaatsen voor de halve finale. Sabina en Sophie wisten daarna met grote overmacht deze klasse te winnen. Ook in het dubbelspel Onder-19 was er een mooie maar eigenlijk wel simpele overwinning voor Joshua en Elve.

In de Onder-11 wist Jorrit van Jesper te winnen in de halve finale waarna hij in de finale ook maar toesloeg en zijn tweede 1e prijs wist te winnen. Wat een debuut voor een spelertje die zijn eerste competitiewedstrijd nog moet spelen. Heel goed gedaan Jorrit.

Onder-13 D2 moesten wij helaas aan andere spelers laten. Stijn de Koning wist de halve finale te bereiken maar dat was het eindstation.

Onder-15 D1 wist Koen via een zeer spannende wedstrijd nog de halve finale te halen. Daarna was het echter over en uit.

In Onder-15 D2 behaalde Daphne Knijff mooi de halve finale te bereiken.

In de halve finale van Onder-19 was het voor Manuel in de halve finale eindstation. In de halve finale van de Onder-19 AB moest Joshua tot het gaatje gaan om Stijn Vreman van Treffers te verslaan. Na een 2-0 voorsprong maakte Joshua het onnodig spannend maar na een bloedstollend spannende 5e game wist hij nog net met 11-9 aan de goede kant te blijven. De finale tegen Rens Loozen ging daarna helaas te makkelijk verloren ondanks dat Joshua Rens in twee eerdere wedstrijden met 3-0 wist te verslaan.

Hopelijk volgend jaar weer met de bus.

Frank du Bois