Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Verslag Uitwisseling met TTV Nootwheer

Verslag Uitwisseling met TTV Nootwheer Purmerend

Zaterdagmiddag 17 juni 2023 was het weer zover.

Vanaf 12 uur liep het gebouw van ttv Ede langzaam vol met spelers om deel te nemen aan het jaarlijkse uitwisselingstoernooi met tafeltennisvereniging Nootwheer uit Purmerend. Na ingewonnen informatie bleek deze editie de achtste te zijn waarvan 1 jaar niet gespeeld in verband met de Covid pandemie.

Het weer deed in ieder geval de naam van deze vereniging geen eer aan of je zou moeten stellen dat 29 graden Celsius geen weer is om te gaan tafeltennissen.

Nadat iedere speler of speelster die zich had opgegeven aanwezig was en voorzien van koffie/thee of iets anders werden de deelnemers verdeeld over 4 poules naar sterkte.

Na een welkomwoord, het maken van een groepsfoto en met de wens op leuke maar vooral sportieve strijd werd de poule-indeling door wedstrijdleider Peter Groen bekend gemaakt.

Van Nootwheer waren er 14 spelers present terwijl Ede er 11 bij elkaar had gekregen.

Daar de ranking van spelers nogal verschilde werd gestreden met een voorgift om het allemaal wat eerlijker te maken. Zo kwam Peter op 1 poule van 7 spelers en 3 poules van 6 spelers.

Na af en toe een ingelaste drinkpauze en veel spannende en leuke partijen was de strijd om 16.30 uur gestreden was de uitslag bekend en werd de eindstand berekend op basis van het aantal winstpunten, rekening houdend met het verschil in het aantal deelnemers van beide verenigingen.

Poule Winnaars:
In poule 1 : Jeroen Schuurman (Ede)                         13 punten

In poule 2 : Herbert Kurstjens  (Ede)                         12 punten

In poule 3 : Frans Scholten (Nootwheer)                  11 punten

In poule 4 : Willem Heemskerk (Nootwheer)          12 punten

Nadat allen bedankt werden voor hun inzet bleek deze keer de beker te zijn gewonnen door TTV Nootwheer Purmerend met 100 punten terwijl Ede niet verder kwam dan 70 punten een duidelijke uitslag dus.

Om 17.00 uur werden we verrast met een oosters buffet dat was bereid en bezorgd door onze bordsponsor TapAsia waaraan iedereen tegen betaling kon deelnemen.

Na deze heerlijkheden werd het tijd om afscheid te nemen met de belofte om het geheel volgend jaar weer te herhalen.

Om 18.30 uur kon bijna iedereen voldaan huiswaarts keren, terugziend op een mooie middag.