Tafeltennisvereniging TTV Ede Logo TTV Ede

Voor jong, oud, prestatie, recreatie, eigen zaal, eigen bar, open en gezellig!

Vier spelers halen maximale score vierde dag 55plus recreantentoernooi

Vier spelers halen maximale score vierde dag 55plus recreantentoernooi

[EDE] De vierde speelronde van het 55plus ‘Hans Degenaar toernooi’ werd er één in de categorie bijzondere opening. Het getal vier speelde een hoofdrol. In het dubbelspel vier deelnemers. Twintig aanwezigen goed deelbaar door vier. De spelers Kees Konings, Bert van de Bovenkamp, Henk Lambooy en Eip Janssen haalden een honderd procent score. Inderdaad weer het getal vier. Dick van de Wardt, Francine Koster, Lieneke Langerak en Gerard Beijen bleven deze mooie donderdagochtend puntloos. En het waren er weer vier. De dag begon feestelijk want Jan Mostert wilde geen enkel risico lopen en trakteerde twee dagen eerder dan zijn verjaardag werkelijk is. Vele tafeltennissers mochten twee koeken nemen omdat Jan royaal had ingeslagen. Jullie raden het alweer kwam het getal vier maximaal tot uitdrukking.

Ook mooi het bericht dat de operatie van Albert Nauta geslaagd is. Hij heeft een nieuwe knie en hoopt over niet al te lange tijd zijn rentree in de tafeltennisarena te maken. Albert, beterschap en neem de tijd want met meerdere ‘noppenspecialisten’ heeft de groep het al moeilijk genoeg. Over ‘noppen’ gesproken is er één tafeltennisser die daar nooit, maar dan ook nooit meer mee speelt. Gerard Beijen had zijn tafeltennisbatje vergeten. Nu zijn er weleens tafeltennissers (Ton Sandbrink) die dan een dienblad nemen. Maar zo ver is onze Gerard, waarvan we blij zijn, dat hij elke donderdagmorgen zo tijdig aanwezig is, nog niet. Hij leende een ‘noppenbatje’ van Jan Mostert. Het verhaal of te wel het leenattribuut bracht geen geluk. Geen gamewinst dus geen punten voor de sympathieke Gerard Beijen. Rinus denkt dat hij volgende week zijn tas wel drie keer controleert of het eigen tafeltennisbatje er inzit.

Terug naar het begin waarbij de wedstrijdleider zijn schapen telde en constateerde dat iedereen op tijd de tafeltennisarena had bereikt. Wel met het gegeven dat ons lid Adri Dekker zich om gezondheidsredenen uit het toernooi heeft moeten terugtrekken. Adri, we denken aan je en beterschap.

Een novum want al drie ronden lang is nu echt duidelijk dat de 55plus tafeltennissers beter gedijen bij een later begin. Je zou haast denken dat ’s-middags spelen een betere optie is. Maar met wie moet je dat nu precies bespreken?

Wat wel bespreekbaar gemaakt werd door wedstrijdleider Eip Janssen zijn de bijdragen van Rinus Hebgeheurd. Moeten we hier mee doorgaan? De wedstrijdleider wordt binnen no time overspoeld met enige commentaar mailtjes? Ik heb begrepen dat Eip mij morgen (vrijdag) op rapport heeft besteld. Hij wil voortaan vooraf inzage hebben van de tekst. Toch houdt de scherpzinnigheid van mij (Rinus) jullie wel scherp. Waar dat uit blijkt? Twee deelnemers claimden winst waar Rinus en Eip nederlagen hadden genoteerd. Wat een sufferd die wedstrijdleider. Goed betaald met gratis koffie (men fluistert wel een naam van een lid, maar Rinus kon geen bevestiging vinden) of was het toch de club? En dan zulke fouten maken. Te bizar voor woorden! Dat vraagt om een reactie. Ik citeer de wedstrijdleiding maar even letterlijk. ,,Ik geef volmondig toe dat het vorige week donderdag niet mijn dag was. Mea Culpa daarvoor. Ik heb mijn excuses aan betrokkenen gemaakt en aanvaard de consequenties. Ik wil vanaf vandaag geen gratis koffie meer. De punten krijgen mijn tegenstanders”, liet Janssen (let op twee ‘ss’) anders denken jullie dat het Aart Jansen is weten. Daarnaast voegde hij er nog aan toe zijn functie met onmiddellijke ingang beschikbaar te stellen. Dat ging Rinus te ver. Een parlementaire enquêtecommissie naar de gemaakte fouten zou bespreekbaar zijn. Het enige risico is dan dat op veel vragen het antwoord is: ‘Geen actieve herinnering meer’.

 Volgende vraag graag. Goede raad is duur dus ben ik (Rinus) maar zelf op onderzoek uitgegaan. Wat bleek en dat is toch verontrustend. Twee spelers hadden zichzelf de winst toebedeeld, terwijl verlies noteren het enige juiste resultaat zou zijn geweest. Mensen voer onmiddellijk het ‘vier ogen’ principe in. Met andere woorden kijk samen of de uitslag goed genoteerd is. Misschien kan dan nog een eerder aanbod, zo jullie willen besluit worden teruggedraaid. Laten we in ieder geval TTV Ede blijven en geen PSV. De insiders weten vast wel wat er met de TD (John de Jong) is gebeurd. En daar keken zijn collega’s ook de andere kant op.

WANDELGANGEN Rinus Hebgeheurd hoorde in de bekende wandelgangen nog wel iets moois. Het is gelukkig niet allemaal minder goed shownieuws wat er gemompeld wordt. Rinus zag dat Henny Pouw vol overgave zijn eerste plaats verdedigde. U weet vast nog wel dat uw scribent zich vorige week zorgen maakte over een uitstap naar de hoofdmacht. Henny en gelukkig weet Rinus nu ook de naam van zijn collega (Thije van Ee) trainen vanaf eind augustus op woensdagavond de recreanten. Daar doen meerdere tafeltennissers van 55+ groep aan mee. Dat constateerde ik zelf gisteravond (woensdag). Henny en Thije vertelden mij, dus let op want Hebgeheurd hoort op andere avonden ook wel wat, dat het spelniveau in de beginnersgroep hoger is dan de trainers hadden verwacht. Nee, nu niet gelijk roepen hoe hoog die lat dan wel ligt. Daar zijn Henny en Thije voor. De heren hebben besloten op woensdagavond 26 oktober een recreantentoernooi te organiseren. Wie zin heeft vanuit de 55plusgroep om mee te doen kan zich melden bij Henny Pouw. Wil je jezelf niet gelijk bombarderen tot absolute favoriet mag de aanmelding via de mail: hpouw20@gmail.com lopen. Je mag hem (Henny) ook op de donderdagochtend gewoon aanspreken. Het toernooi duurt op 26 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Geen smoesjes dat jullie geen tijd hebben. Onderstaande ranglijst liegt niet. Er zijn nog een aantal tafeltennissers die maar eens moeten laten zien (veel) beter te zijn dan de recreantengroep van Henny en Thije.

WEDSTRIJDEN Wat viel zoal verder op tijdens de speelochtend. Hebben we een voorschotje op de finale of te wel eindstand gezien? De twee sterkste spelers – althans op papier – Henny Pouw en Jan Mostert hebben elkaar twee keer deze ochtend twee keer ontmoet. En twee keer mocht Jan Mostert laten zien dat zijn spel geen ‘mostert na de maaltijd’ is maar gewoon goed. Hij versloeg in het dubbel samen met Bert van de Bovenkamp de tegenstanders Henny Pouw en Dick van de Wardt. In het enkelspel was Jan ook de sterkste. Nou ja, de sterkste. Laten we zeggen de meest gelukkige. Want Rinus begreep dat het in drie games close was. Is daarmee de toon gezet? Misschien wel. Advies van Rinus aan de wedstrijdleider is om volgende week de broederstrijd tussen de heren Pouw (mits beide aanwezig zijn) op de rol zetten. De reden is even simpel als doelmatig. Je sluit elke verdenking van ‘matchfixing’ daarmee uit. En dat zal de heren Henny en Gerard Pouw geruststellen. De tweede reden is dat velen nu weleens willen weten of Gerard nooit van Henny won of dat eerstgenoemde gelijk had dat laatstgenoemde een wat selectief geheugen heeft.

Ook de komst van Henk Lambooy was voor Rinus een genot om te zien. De man is de op één na oudste actieve deelnemer aan dit toernooi. Nee, de leeftijd ga ik niet verraden. Dat mag op grond van de bekende AVG-regels niet. Maar wie Henk als een jonge hinde ziet springen en sprinten achter de tafel zou hem zeker deze mooie gezegende leeftijd niet geven. Mijn respect voor zijn tafeltenniskunde wil Rinus zeker niet onder stoelen of banken steken. Een honderd procent score op de eerste deelname ochtend doen weinigen hem na.

 Dat doe ik ook niet voor een dame in ons gezelschap. Marion van Aubel, nog niet zo lang lid van TTV Ede en onze 50plus groep nam het op tegen Henny Pouw. Rinus valt in herhaling als hij opmerkt dat Henny te pas en te onpas bereid is een tafeltennisser te helpen c.q. te adviseren. Hij moet wel opletten niet te ver daarin te gaan. Want Marion van Aubel (klemtoon op de au, maar dat terzijde heer wedstrijdleider (!) dwong de leermeester diep te gaan. Het resultaat een 1-2 zege voor Henny. Maar het had net zo goed andersom kunnen zijn.

Wat viel Rinus verder op. Misschien jullie ook. Rob de Pater is wekelijks voor en na de koffie een verschil. Je kunt Rob beter na de pauze treffen dan is de koffie kennelijk zo heerlijk dat hij weinig ballen meer raakt. Of is hij diep onder de indruk van het nieuws dat hij eenzaam zittende (zie foto) aan zijn tafeltje op de mobiel heeft gelezen? De vraag stellen is ze beantwoorden. En dan Jan Oosterbeek. Hij speelde zijn laatste enkelpartij tegen Jan Mostert. ,,Ik heb nog nooit van hem verloren. En dat blijft zo”, blufte Oosterbeek. Hij kreeg gelijk door een 2-0 winst. En zorgde ervoor dat de uitspraak van Henny Pouw vooraf: ‘Ik blijf koploper’ waarheid werd. Hoewel Bert van de Bovenkamp tot op een punt naderde. Maar dat terzijde.

HISTORIE Donderdagochtend begint het al en ‘s-middag is de vraag welk historisch feitje Rinus nu weer heeft ontdekt. Deze keer staat 22 september in de schijnwerper. Twee verontrustende zaken gebeurden op die al lang historie zijnde dag. In 1949 liet de toenmalige minister Minister van Financiën Piet Lieftinck de Nederlandse gulden met 30% devalueren. Anno 2022 doet Sigrid Kaag met de Euro niet veel anders. 22 september 2000: Het Amsterdamse gerechtshof laat journalist Koen Voskuil (25) van het gratis dagblad Spits opsluiten, omdat hij weigert de naam te noemen van een anonieme bron die hij opvoert in een artikel over een Amsterdamse strafzaak. Rinus is te bang dat zich anno 22 september 2022 dit herhaalt met hem. Dus blijft het bij deze gebeurtenissen.

Toch wil Rinus ook deze keer met een positieve uitsmijter eindigen. Onze hoofdmacht TTV Ede won afgelopen zaterdag met 10-0. De heren bleven bescheiden. Slechts met een enkel woord moest Ede Stad zien een verslag te maken. Het licht ging tijdig uit want ook de eerste teamspelers beseften dat de energiekosten hoog zijn. Over energie gesproken. Een bestuurslid wilde op aandringen van enkele leden wel een live verbinding via WhatsApp met het thuisfront opstarten. Na welgeteld 14 seconden verdween Yorick Schurink al uit beeld. De reden? De telefoon batterij was leeg! En je jaagt de club niet op kosten via een oplader. Kom niet bij Rinus aan dat de club niet op de kleintjes let.

Aan alles komt een einde dus ook aan deze bijdrage. Tenzij Rinus solidair is met de bijna vertrokken wedstrijdleider, zie eerder, zal hij volgende week een korte uitleg geven over een bijzondere speler in ons midden. De dokter verbood hem of haar te tafeltennissen, maar zag iets over het hoofd. Ja, Rinus hoort niet alleen veel maar ziet het ook nog.

Rinus Hebgeheurd

De tussenstand:
50Plus Toernooi 2022 punten perc.
R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 Beste 5 totaal Gemiddeld
1 Henny Pouw 3 3 4 2 0 0 0 12 71,80%
2 Bert v.d. Bovenkamp 2 3 2 4 0 0 0 11 63,40%
3 Eip Janssen 1 3 2 4 0 0 0 10 59,00%
4 Kees Konings 0 4 1 4 0 0 0 9 63,30%
5 Jan Mostert 3 0 3 3 0 0 0 9 60,00%
6 Rob de Pater 2 3 2 2 0 0 0 9 53,70%
7 Jan Oosterbeek 3 1 2 2 0 0 0 8 51,40%
8 Leida Lok 2 3 2 1 0 0 0 8 47,20%
9 Ben Ploegeart 3 4 0 0 0 0 0 7 75,00%
10 Albert Nauta 2 3 2 0 0 0 0 7 53,60%
11 Aart Jansen 3 1 1 2 0 0 0 7 48,60%
12 Anton van den Hoven 0 3 2 1 0 0 0 6 51,70%
13 Anneke Harms 0 0 2 3 0 0 0 5 66,70%
14 Lieneke Langerak 2 1 0 2 0 0 0 5 50,00%
15 Gerard Beijen 1 2 2 0 0 0 0 5 36,10%
16 Dick van de Wardt 2 0 3 0 0 0 0 5 29,40%
17 Henk Lambooy 0 0 0 4 0 0 0 4 100.0%
18 Adrie Dekker 0 0 4 0 0 0 0 4 80,00%
19 Michael Veenendaal 3 1 0 0 0 0 0 4 50,00%
20 Marion van Aubel 0 2 1 1 0 0 0 4 35,70%
21 Jaap Waaijenberg 0 0 2 2 0 0 0 4 34,60%
22 Imre van Santen 3 0 0 0 0 0 0 3 66,70%
23 Gerard Pouw 1 0 0 2 0 0 0 3 42,10%
24 Wout van de Groep 0 0 2 0 0 0 0 2 55,60%
25 Wim Houkes 2 0 0 0 0 0 0 2 40,00%
26 Ed Vaessen 1 0 0 1 0 0 0 2 28,60%
27 Gert Marcus 0 0 1 0 0 0 0 1 40,00%
28 Francine Koster 0 0 1 0 0 0 0 1 14,30%
De standen:
50Plus Toernooi 2022 Punten Perc.
R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 beste 5 totaal Gemiddeld
1 Henny Pouw 3 3 4 0 0 0 0 10 78,60%
2 Ben Ploegeart 3 4 0 0 0 0 0 7 75,00%
3 Bert v.d. Bovenkamp 2 3 2 0 0 0 0 7 56,30%
4 Leida Lok 2 3 2 0 0 0 0 7 53,60%
5 Albert Nauta 2 3 2 0 0 0 0 7 53,60%
6 Rob de Pater 2 3 2 0 0 0 0 7 51,60%
7 Jan Mostert 3 0 3 0 0 0 0 6 63,20%
8 Eip Janssen 1 3 2 0 0 0 0 6 53,60%
9 Jan Oosterbeek 3 1 2 0 0 0 0 6 51,70%
10 Anton van den Hoven 0 3 2 0 0 0 0 5 58,80%
11 Kees Konings 0 4 1 0 0 0 0 5 57,90%
12 Aart Jansen 3 1 1 0 0 0 0 5 46,40%
13 Gerard Beijen 1 2 2 0 0 0 0 5 46,40%
14 Dick van de Wardt 2 0 3 0 0 0 0 5 36,00%
15 Adrie Dekker 0 0 4 0 0 0 0 4 80,00%
16 Michael Veenendaal 3 1 0 0 0 0 0 4 50,00%
17 Imre van Santen 3 0 0 0 0 0 0 3 66,70%
18 Lieneke Langerak 2 1 0 0 0 0 0 3 47,60%
19 Marion van Aubel 0 2 1 0 0 0 0 3 36,80%
20 Wout van de Groep 0 0 2 0 0 0 0 2 55,60%
21 Wim Houkes 2 0 0 0 0 0 0 2 40,00%
22 Jaap Waaijenberg 0 0 2 0 0 0 0 2 27,80%
23 Gert Marcus 0 0 1 0 0 0 0 1 40,00%
24 Gerard Pouw 1 0 0 0 0 0 0 1 40,00%
25 Anneke Harms 0 0 1 0 0 0 0 1 33,30%
26 Ed Vaessen 1 0 0 0 0 0 0 1 26,30%
27 Francine Koster 0 0 1 0 0 0 0 1 18,50%